Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Klein, klein kleutertje, wat doe je aan de bar?

1 december 2014 - 14:57  •  Jacqueline Servais  •  reacties

Klein, klein kleutertje, wat doe je aan de bar?

Alphen aan den Rijn - De halve stad ligt op zijn gat, er is een gat in dit gat van het Groene Hart. Rondom het Thorbeckeplein is alles weggevaagd, het is een grote bouwput. De bedoeling en planning lopen nogal uiteen. Kortom er kan van alles gebouwd, georganiseerd en aangelegd worden. Naar wat ik heb begrepen is dat op het Thorbeckeplein ruimte komt voor restaurants. Nou, ik zou zeggen tegen de toekomstige restauranthouders: hier is je kans, grijp hem met alles waarmee je grijpen kunt want er zit hier een groot gat in de markt.

Op McDonalds na is hier geen enkel kindvriendelijk restaurant. Wat er aan eetgelegenheden is, is wel vriendelijk tegen de kinderen, dat bedoel ik niet. Gisteravond liep de ober met een peuter op zijn arm bestellingen op te nemen. Chapeau! Echt enig. Maar langer dan een kwartier duurt dit feestje niet, veertien kilo op je arm is echt zwaar en de bedoeling is het ook niet. Leuk wel. Goed bedoeld evenzo.

Bij de McDonalds is de bekende ballenbak, een klimtoestel, glijbaan en alsof het niet op kan, soms ook een oppas. Maar ik kan niet zeggen dat het eten een culinair festijn is. 

Toekomstige culinaire ondernemers, zorgen jullie alsjeblieft voor een ruimte waar de kleine kindjes, jullie toekomstige klandizie, terecht kunnen om te spelen? Is dat te veel gevraagd? Waar ouders en grootouders relatief rustig mogen genieten van jullie culinaire kunsten?

Wedden dat het vruchten zal afwerpen, nu en in de toekomst? Dat er steeds meer ouders met kinderen zullen komen? Grootouders met kleinkinderen? Een goed restaurant met een goede keuken, rustig eten terwijl de kinderen zich amuseren of worden geamuseerd? In het weekeinde een nanny erbij tijdens de grootste drukte? Bij het ID-college vind je gegarandeerd derdejaars jongeren die dit als bijbaantje willen hebben. Het gaat immers om hooguit drie uur per dag?

Ik durf te wedden dat zo’n zaak zal lopen als een tierelier. Kom op, ondernemer, grijp je kans en stop dat gat in de markt. Ik zal de eerste zijn die met kleinkinderen komt eten. Dat wordt dringen mensen. Maar ik ben eerst.

Fotograaf: Josh Walet