Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Hoe gek kan het worden?

19 oktober 2011 - 21:08  •  Machiel van der Schoot  •  reacties

Hoe gek kan het worden?

Alphen aan den Rijn -

Participe. Een organisatie die namens de gemeente en mijn vriendin, wethoudster Hélène Oppatja, over ons welzijn waakt. Miljoenen gaan er per jaar heen. Het meeste gaat op aan salarissen. Wat er onderaan nog uitdruppelt wordt gebruikt voor de mensen zelf. Meestal is het niet veel meer.

Als die opmakers nou achter het buro bleven om hun onzinrapporten te schrijven, dan had ik er nog vrede mee gehad. Veel kunnen ze niet, dus het alternatief om ze de WW of de bijstand in te sturen is ook duur. Helaas, die mafkezen, want dat zijn het, gaan plannen bedenken. Plannen, die oneerlijke concurrentie voor anderen betekenen. Misschien moet de NMA of de Europese commissie er eens naar kijken. Tachtig duizend Euro gemeenschapsgeld om sponsors te werven en weg te kapen bij andere instellingen op het gebied van sport en cultuur. Veertigduizend Euro van onze belastingcentjes naar de keuken van de wethoudster. Daarmee concurreert ze rechtstreeks met diverse hardwerkende collega restaurant- en snackbareigenaren, die niet tot het vriendenclubje horen. Zo kan ik nog wel even doorgaan, maar het is tijd om uit te pakken:

In oktober is er een landelijke campagne om ouderen meer te laten bewegen door middel van dans. Betaald door de regering, maar verder prima. De Alphense dansschoolhouders, Ronald en Mieke de Vos, spelen daar handig op in. Ze organiseren een middag en vragen Hélène de openingsdans te laten doen. 

Maar wat zie ik: die lui van Participe zijn er bij betrokken samen met de GGD, ook al zo’n uit de ruif vretende club. Weet u hoeveel uren die professionals samen met ambtenaren op dit ‘project’ schrijven en op de bewuste zondag met dubbel tarief? Voor de vorm laten ze het nog een beetje druppelen. De entree is slechts 2,50 en daar krijg je koffie of thee met iets lekkers voor. Alphen vindt de landelijke subsidie blijkbaar niet genoeg en gooit nog een schep boven op. Maar…

Het is ook oneerlijke concurrentie voor diverse sportscholen, die hun best doen mensen fit te krijgen. Rechtstreekse concurrentie voor de stichting Jazz op Zondag, die al jaren maandelijks een leuke dansmiddag organiseert. Daar komen veel ouderen, 10 Euro entree, drankjes zelf betalen. Ik dacht wel eens een grapje te maken, toen ik het bestuur zei dat ze subsidie moesten aanvragen, maar de werkelijkheid heeft me ingehaald. 

Het ergste is dat iemand van 60 jaar of ouder als een patiënt wordt behandeld. Ik ben zelf al een aardig eindje op weg qua leeftijd. Je denkt toch niet dat ik over 4 jaar ga dansen, terwijl een verpleegster met gezondheidsslippers en een buurthuiswerker met sandalen me van de zijlijn staan aan te gluren? 

Hoe lang pikken we de onzin van deze beroepsidioten nog? Iedere vorm van realiteitszin is weg. Wat een prietprut! Ik weet zeker dat ze straks vele uren meer bezig zijn geweest met vergaderen, persberichten schrijven, evalueren en rapporteren, dan dat er door ouderen gedanst is. Van dat geld had je alle belangstellenden een gratis jaarkaart kunnen geven.

De vraagtekens die ik bij Oppatja stel worden ook steeds groter. Hoe serieus moet je zo iemand nog nemen? Geef haar trouwens maar een wijntje in plaats van thee. Dan danst ze misschien nog een beetje lekker.

 

Machiel van der Schoot 

Fotograaf: Josh Walet
Machiel van der Schoot.'
Machiel van der Schoot

Ondernemer en blogger

30-10-2011 - Mag ik deze dans van u?.'
30-10-2011 - Mag ik deze dans van u?

In oktober loopt de landelijke campagne 'Mag ik deze dans van u?'