Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Robbels - Liesbeth Spies (2)

19 december 2014 - 15:00  •  Rob Buisman  •  reacties

Robbels - Liesbeth Spies (2)

Alphen aan den Rijn -

'Discussie kan zelfs noodzakelijk zijn...'
“Dat familiegevoel wil ik ook in de gemeenteraad bewerkstelligen. Dat partijen het niet altijd met elkaar eens zijn, is vanuit de verschillende ideologieën en perspectieven zo logisch als wat. Het gaat er alleen om dat je niet de verschillen benadrukt, maar juist de overeenkomsten zoekt. Net zoals je dat in een echte familie doet. Ook daarin heb je weleens onenigheid, maar dan wordt het bijgelegd omdat je samen verder wilt. Ik zie het onder meer als mijn taak om ervoor te zorgen dat de familie bij elkaar blijft, zodat we uit elkaars kracht kunnen putten in plaats van elkaar uit alle macht te bestrijden. Discussie mag, discussie kan zelfs noodzakelijk zijn. Maar wel met respect en vooral oplossingsgericht.”

'Deze droom is uitgekomen...'
“Wij hebben elkaar trouwens toch al eerder gesproken? Eind mei, als ik me niet vergis. Toen moest ik me nog op de vlakte houden, hoewel ik destijds al wist dat ik heel graag als eerste de nieuwe ambtsketen van Alphen aan den Rijn wilde dragen. Sterker nog; toen ik nog maar een meisje van zes was, besloot ik al dat ik ooit burgemeester wilde zijn. Waar dat vandaan komt? Tja, ik heb nu eenmaal de ambitie om een bijdrage te leveren aan het welzijn van de gemeenschap om me heen. Ik ben een echt familiemens, in alle opzichten. En ik neem graag verantwoordelijkheid. Dat ik eerste burger zou worden in de gemeente waar ik woon, had ik echter nooit kunnen bedenken. De meeste dromen zijn bedrog, maar deze droom is uitgekomen. Ik ben een gelukkig mens.”

Mooi! En nu aan de slag. Nog wel tijd voor een drankje?
“Het is halverwege de middag, tijd voor een Tea Break. Paar ijsblokjes in een longdrinkglas, een stevige scheut vieux en dan nog een beetje ijsthee. Voor het mooie een schijfje citroen op de rand van het glas en klaar is Lies. Smaakt prima!”

Proost. En alvast fijne feestdagen!
“Insgelijks. En leuk dat ik in de laatste Robbels van dit jaar mocht opdraven. Oh, is het echt de aller-, allerlaatste van de hele reeks? Aha, er komt volgend jaar iets anders voor in de plaats. Nou, succes met de creativiteit dan maar. Ik ben benieuwd...”

De Robbels werden vrijwel elke vrijdag van september 2012 tot december 2014 in verschillende gelegenheden in het oude centrum van Alphen aan den Rijn opgetekend door Rob Buisman.
Elke overeenkomst met de werkelijkheid berustte natuurlijk geheel op toeval.

Fotograaf: Josh Walet