Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Huilen van blijdschap: Ruud Gebel bedankt!

24 oktober 2011 - 16:33  •  Machiel van der Schoot  •  reacties

Huilen van blijdschap: Ruud Gebel bedankt!

Alphen aan den Rijn -

Beste Ruud,

Je kan toch wel zien, dat je naast fractievoorzitter van de VVD, ook huisarts bent. Eéntje met inzicht, die zijn patiënten een opbeurend woord weet te geven. Dat is de helft van het genezingsproces. Ik zat zelf behoorlijk in de put en was bezorgd over onze woonplaats, over de economie en om de ruzies in de gemeenteraad. Ik hoef jou natuurlijk niet te vertellen, dat zo’n stresssituatie tot allerlei lichamelijke ongemakken kan leiden. De één krijgt pukkels en de ander hoofdpijn en ik kreeg woedeaanvallen. Dat resulteerde in een grote stroom van boos geschrijf.  

Sinds jouw blog van gisteren, voel ik me echter als herboren. Vanmorgen stond ik fluitend naast mijn bed! Wat een last is er van mijn schouders gevallen. Niet meer dat dwangmatige. Ik heb weer tijd over. Waar ik vorige week nog als een gejaagd dier bezig was overal mijn mening over te geven, kost het nu gewoon moeite om iets te schrijven. Toch wil ik je graag bedanken voor alles wat je gedaan hebt en het feit dat we allemaal weer rustig kunnen slapen.

Oh Ruud ik kan wel janken van blijdschap, dat de AEX, die in 2008 op 485 stond en nu op 305, volgend jaar weer richting de 500 gaat, dat er weer 150.000 banen bijkomen en dat de pensioenfondsen hun dekkingsgraad van 85 weer kunnen opkrikken tot 145, wat het voor de crisis ook was. Dat we terugkijkend op de Griekse schulden een glimlach niet kunnen onderdrukken en dat onze eigen staatschuld dan ook weer 100 miljard lager is. Dat is andere koek dan die 18 miljard die Rutte in 5 jaar wil besparen.

Wat geweldig, dat die 9 winkels die nu bij mij in de Raadhuisstraat leeg staan, samen met alle andere leegstand, volgend jaar weer zullen bruisen. Dat je dan de contouren van de nieuwe kantoren en hotels bij het Station al kunt zien. Dat er 250 miljoen is gevonden voor de Maximabrug en de grote Bypass en dat er geen bezuinigingen meer nodig zijn.

Heerlijk dat volgend jaar het cultuurhuis al een aardig eind op weg is en dat er voor de vrijkomende panden andere gebruikers in de rij stonden, die het geen probleem vonden om ze gelijk een beetje op te knappen. Geweldig dat er een wachtlijst is van mensen, die allemaal zo’n leuk snuffelwinkeltje aan de Lage Zijde willen beginnen en dat de banken totaal niet moeilijk meer doen over de financiering en de hoge investeringen. Wat een verschil met vorige week toen ze overal nog problemen zagen. Makelaars schijnen al bezig te zijn nieuw personeel te werven, voor de nieuwe boom op de huizenmarkt volgend jaar.

Ik kan nog wel even doorgaan, maar jou vertel ik niks nieuws, ouwe slimme vos!

Nogmaals, ontzettend bedankt voor je opbeurende woorden. Het wordt weer geweldig in Alphen. Wat zeg ik, het is nu al geweldig. Alles dankzij jou en de VVD. Eindelijk begrijp ik de puinhoop die het nu is. En mocht er ooit nog iemand iets vervelends durven zeggen, ik sta aan jou kant hoor!

 

Machiel van der Schoot 

P.S. waarom ging je eigenlijk zelf staken en demonstreren in Amsterdam?  


Fotograaf: Josh Walet
Machiel van der Schoot.'
Machiel van der Schoot

Ondernemer en blogger