Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Stropdasverbod

16 april 2015 - 12:24  •  Harry Slagter  •  reacties

Stropdasverbod

Alphen aan den Rijn -

Het verbieden van politieke partijen, banken, verzekeraars en graaiende semi overheidsdienaren in Nederland is met de huidige wetgeving lastig, erkende ook de persvoorlichter van justitie afgelopen week. Dat bleek al aan het eind van de vorige eeuw. Toen kreeg het Openbaar Ministerie nul op het rekest van de Hoge Raad, toen zij een verbod eiste voor de centrum partij van Janmaat.

Gezien het nogal gevoelige karakter van een partijverbod of het inperken van de vrijheid van verenigen, maakt justitie vaak de keus, tegen eerder genoemden, een tactiek die in het vakjargon bekendstaat als ‘kort op de boef zitten'. Deze aanpak heeft vooral een praktisch motief. Het moet voorkomen dat een partij of ondergronds gaat en van daar doorgaat met hun criminele activiteiten en tegelijkertijd maximale druk op leden en meelopers zetten. Dit betekent dat zoveel mogelijk wordt gereageerd op leugens, diefstal, misbruik en misleiding door eerder genoemde instellingen of personages en deze op de persoon te vervolgen.

In Nederland zouden criminele organisaties als De Rabobank, A.B.N. I.N.G, V.V.D. P.v.d.Armoe, D’666 en de gezamenlijke zorgverzekeraars harder aangepakt worden door justitie, tenminste zo lijkt het. Met enige regelmaat doen de Nederlandse journalisten en onderzoekers schrikbarende ontdekkingen of aantoonbare leugens over zelfverrijking en corruptie en leidt dit soms tot invallen bij leden en afdelingen van deze verenigingen of instellingen zonder dat dit, in tegenstelling met de motorclubs, leidt tot een verbod. Zelfs het vinden van overtuigend bewijs of aantoonbaar leugenachtig gedrag, verandert hier niets aan en een terugkeer in de politiek is gewoon mogelijk ondanks negatieve antecedenten, we hoeven maar te denken aan voormalig VVD coryfee Jos van Rey of meerdere van zijn voormalige partij genoten.

Ondanks die, op het oog, hardere aanpak, groeit in Nederland het aantal oplichters, leugenaars, graaiers en politici die kenmerken vertonen van prenatale dementie, nog steeds, blijkt uit de al eerder gememoreerde onderzoeken. Er mogen dan ook grote vraagtekens worden gezet bij het succes van deze aanpak of de mate van prioriteit waar deze groep mensen mee wordt vervolgd.

Na een interne onderzoek van eind 2014,, waarschuwt justitie ook voor een mogelijke confrontatie tussen de I.N.G, Rabobank en A.B.N, om in hun onstuitbare hebzucht nog meer slachtoffers te maken.. Het gaat hier om zogenaamde 80 % banken, een term die verwijst naar het criminele gehalte van de bankiers en bestuursleden binnen deze sector. De afgelopen maanden werden in Nederland al meerdere samenkomsten van deze banken afgelast uit vrees voor nog confronterende arrogantie en openbare hebzucht van deze lieden. Dat ook deze maatregelen niet waterdicht zijn mag blijken uit het weerzinwekkende optreden van A.B.N s president Zalm vorige week in het openbaar, die voor grote maatschappelijke onrust zorgde, gesteund door zijn support chapters in de tweede kamer in de vorm van politieke partijen.

Aangezien het onderzoek naar een civielrechtelijke procedure nog wel even kan duren, hebben minister Steur en de verschillende Burgemeesters, waaronder dus onze eigen Liesbeth Spies, besloten om niet op het eindresultaat te wachten maar direct over te gaan tot concrete maatregelen om de samenleving te beschermen tegen deze lieden.

Voor Alphen aan den Rijn brengt dit besluit nogal ingrijpende veranderingen met zich mee. Zo komt er een verbod op het dragen van stropdassen en mantelpakjes in openbare ruimtes. Het is inmiddels ruimschoots bewezen dat de dragers van deze, onevenredig veel met justitie in aanraking zijn geweest of aantoonbaar banden hebben met de georganiseerde misdaad.

Naast dit kleding verbod, wordt per direct de maandelijks raadsvergadering, tot nader order, opgeschort. Vermoedelijk behoort een groot gedeelte van de politieke partijen of individuele leden daarvan, tot de zogenaamde support chapters van eerder genoemde criminele organisaties. De burgemoeder heeft daarnaast, in al haar wijsheid, ook besloten geen gemeenschappelijke ruimtes meer beschikbaar te stellen voor deze partijen. Eerder gemaakte afspraken over dat gebruik van die ruimtes komen dan ook per direct te vervallen.

Als laatste wordt het verboden, voor diezelfde politieke partijen, om in het openbaar nog de verschillende logo’s te tonen. U moet hier denken aan ballonnen, flyers, posters en andere rommel die de tere kinderziel kan aantasten, bij het zien hiervan of bij ouderen een onveilig gevoel kan geven.

Met deze maatregelen hoopt onze burgemoeder een verdere wildgroei van criminele stropdassen en mantelpakjes te voorkomen en Alphen een stuk leefbaarder en vriendelijker te maken.

Fotograaf: Josh Walet