Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Verklaring over vervelend voorval tussen hond en kat

17 juli 2015 - 11:42  •  Een paar dierenliefhebbers  •  reacties

Verklaring over vervelend voorval tussen hond en kat

Alphen aan den Rijn -

Tijdens het aangelijnd uitlaten van de hond gisterenmiddag in de Zeeheldenbuurt heeft een vervelend voorval plaatsgevonden. Tijdens een dag afwezigheid van de eigenaar van de hond, is de hond door een ander persoon met beste intentie uitgelaten. 

Tijdens het uitlaten is de overenthousiaste hond gestopt bij een kat. Na het stevig vasthouden van de hond op straat, sprongen de kat en de hond richting elkaar. Volgens de eigenaar van de kat is de kat gebeten en door elkaar geschud. Er is geprobeerd de twee beesten uit elkaar te halen. Uiteindelijk liet de hond los en rende de kat onder een auto. Hieruit was niet te herleiden of de kat meerdere malen is gebeten en wat de toestand van de kat is. De persoon die de hond uitliet, is van dit vooral geschrokken en heeft hierna direct de eigenaar van de hond over het voorval ingelicht.

De eigenaar van de kat is die avond de eigenaar van de hond tegen het lijf gelopen en zij hebben een gesprek gevoerd. De eigenaar van de kat heeft na het gesprek een foto van de hond en de eigenaar van de hond op Facebook geplaatst (het betreffende bericht is inmiddels verwijderd). Hierin werd de eigenaar van de hond zwart gemaakt en zijn er reacties geplaatst die niet leuk zijn.

In het Facebookbericht werd ook vermeld dat er eerder een kat is aangevallen door deze hond. Tijdens dit eerdere voorval, dat enkele maanden geleden plaatsvond, zijn twee katten op de hond gesprongen gedurende het aangelijnd uitlaten. Het gevolg hiervan is dat de hond littekens van de katten heeft overgehouden op zijn borst. De kat, die inmiddels overleden is maar waarvan het overlijden niet in relatie staat tot deze gebeurtenis, is hierna nog achter de hond aangerend.

Mocht dit echter anders zijn in de ogen van de eigenaar van de kat, dan horen wij dit graag persoonlijk van haar zonder tussenkomst van sociale media en gaan graag het gesprek met haar aan.

Het begrip voor beide kanten is hier zeker en het is dan ook te betreuren als door een dergelijk voorval een dier het leven zou laten. Echter kan dit op volwassen wijze worden opgelost zonder enige vorm van zwartmakerij en smaad waarbij beide eigenaren een eerlijke reactie kunnen geven op de plaatsgevonden gebeurtenissen.

Een paar dierenliefhebbers

Fotograaf: Josh Walet