Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

MINERVA Scangemak 1

10 november 2011 - 22:34  •  Eveline J. Verhoeve  •  reacties

MINERVA Scangemak 1

Alphen aan den Rijn -

Maar super die apparaatjes. Niks geen gedoe meer met een grote kar of een onhandig boodschappenmandje en het rekenmachientje mag voortaan ook thuis blijven. Niet dat ik dat ooit meenam, want dan moet die leesbril dus ook mee. Gewoon alle boodschappen in de big shopper - gratis exemplaar in vrolijk rood, geel of oranje bij een scangemakpas – of in de kar met wieltjes voor wie niet wil lopen sjouwen. Voor je zo'n boodschap in je tas deponeert, wel even de barcode langs dat scanapparaatje halen!

Enfin, met de scanner in de hand wandel je op je gemak door de supermarkt. Tijd zat voor een praatje of een kopje koffie. Als het snel moet: dat kan ook. Gewoon je scanpasje tegen de wand houden, scanapparaatje in je ene hand, boodschap in je andere hand en door de winkel rennen naar de uitgang. Daar is ook zo'n wand, waar je die scanner weer achterlaat. Om te betalen, mag je zelf pinnen. Kortom: iedereen kan het!

Behalve ik dan. Alles wat er in dat systeem fout kan gaan, is al een keer fout gegaan. Bij mij dus. Wand met scanners leeg bij de ingang of juist vol bij de uitgang, scanner met verkeerde boodschappenlijst (van iemand anders dus), scanner slaat op hol, scanner houdt er halverwege mee op, scanner staat op nul boodschappen. O ja, en altijd de pineut bij de controles. Vijf keer in één week.
Meneer C1000 houdt dan ook heel veel van mij: dat hele scansysteem is tot in de details uitgetest. Door mij. Nu is de pilot afgelopen en viert meneer C1000 feest.
Ik vind dat ik dan wel een jaartje gratis boodschappen heb verdiend.
Toch, meneer C1000?

Minerva

Fotograaf: Josh Walet