Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Geen vluchtelingen naar Alphen

14 oktober 2015 - 03:20  •  Machiel van der Schoot  •  reacties

Geen vluchtelingen naar Alphen

Alphen aan den Rijn -

Nederland was nog maar net bevrijd van de Duitsers of ze gingen zelf weer terug om Indonesië te bezetten en iedereen te vermoorden, die het daar niet mee eens was. De regering heeft meegedaan in de Koreaanse oorlog, de Koude Oorlog, kernraketten op Woensdrecht gestationeerd, meegelogen met Bush over massavernietigingswapens van Sadam Hoessein en in Joegoslavië de boel kapot gebombardeerd op basis van foute propaganda. De Taliban bestreden, die ooit door onze vrienden uit Amerika met onze steun zijn opgeleid om tegen de Russen te vechten. De overheid heeft meegeheuld met een maffiaregering in Oekraïne, wapens geleverd en verdiend aan vrijwel ieder denkbaar conflict in de wereld, als één van de grootste exporteurs ter wereld.

Nu willen idioten als Europarlementariër Van Baalen en minister Hennis weer tanks gaan aanschaffen. Nu willen al die figuren met hun medailles en strepen weer meer geld. Wanneer leren we nu eens te beseffen, dat wij als gewone mensen in Alphen BEDONDERD worden?

Stel eens dat we sinds er hier in Nederland vrede is na 1945, al onze bestedingen in militair materieel en alle winsten op wapenhandel hadden besteed om de rijkdom in de wereld wat eerlijker te verdelen. Stel eens dat de rest van de wereld dat ook had gedaan. Dan zouden er maar heel weinig vluchtelingen zijn en nauwelijks of geen terrorisme.

Ik vind dat we als Alphen aan den Rijn, nu eens tegen de komst van vluchtelingen moeten stemmen. Niet omdat die mensen niet geholpen moeten worden, maar gewoon omdat dat nu maar eens in de achtertuin moet van de mensen, die de narigheid hebben veroorzaakt. Gebruik het Catshuis maar, het Malieveld, instituut Clingendael, het Ministerie van Defensie. De tuinen van de leden van de Tweede Kamer, de bomenbuurt van Wassenaar, Aerdenhout, Zeist of Laren. Daar wonen de mensen, die aan de wapenhandel en de machtspolitiek verdiend hebben. Paleis Huis ten Bosch, daar woont nou toch even niemand.

De consequenties van ons militaire en buitenlandse beleid laten zien aan de mensen die beslissen. Niet wegstoppen ergens achter in Alphen aan den Rijn. Geen ruzies en hoogoplopende meningsverschillen veroorzaken tussen burgers uit een dorp, dat part noch deel heeft aan de wereldconflicten. Dit is een Haagse kwestie, die ze daar maar eens zelf moeten oplossen. Anders leren ze het over honderd jaar nog niet. Het zijn niet de gewone mensen, maar de leiders die oorlogen veroorzaken. 

Gemeenteraad, stem TEGEN. Niet met de gebruikelijk argumenten, maar met een nieuw geluid. We weigeren nog langer een door Den Haag veroorzaakt probleem af te laten schuiven op een dorp als Alphen. Geweldige citymarketing trouwens!

Fotograaf: Josh Walet
Machiel van der Schoot.'
Machiel van der Schoot

Ondernemer en blogger