Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Een weekend in een MINI Clubman rijden

2 december 2015 - 14:15  •  Toine Kremer  •  reacties

Een weekend in een MINI Clubman rijden

Alphen aan den Rijn -

Het eerste opvallende aan deze MINI Clubman is dat de naam eigenlijk niet meer staat voor wat de auto is. De wagen is groot, ruim en bijzonder comfortabel. Dat bleek al tijdens de eerste rit die ik maakte. Op zaterdag voetbal ik bij VV Zwammerdam en we hadden afgelopen zaterdag een uitwedstrijd in Oegstgeest. Mooie gelegenheid om te kijken hoeveel er in de wagen kan. Naast mij en mijn voetbaltas bleek dat er nog vier medespelers en hun tassen met speels gemak mee kunnen. En deze mannen zijn onafhankelijk net zo verbaasd als ik over de grote hoeveelheid ruimte die ze achterin genoten, fantastisch.

Dit weekend werd ook gekenmerkt door vreselijk slecht weer. Regen, wind en dat in een heftige vorm: dramatisch. Maar des te leuker dus de test van de MINI Clubman, want hoe houdt deze zich in zulke barre omstandigheden? Het dakraam dat de wagen heeft was niet nodig, en de knop die deze bedient moest ik zorgvuldig ontwijken. Zo gezegd, nagenoeg zo gedaan... 
Gedurende het slechte weer heb ik ervaren dat je er in de MINI eigenlijk weinig van merkt. De auto is bijzonder stabiel, het zicht blijft goed en de regen maakt ook geen onderscheid in de fijne wegligging. En geloof me, ik heb gezocht naar punten die ietwat minder goed zouden zijn.

Wat een chauffeur als ik zelf ben ook erg kan bekoren is de parkeerhulp. Ik kan totaal niet inparkeren, ben wellicht de slechtste ooit; rijd zelfs verder om een betere plek te zoeken, schandalig maar waar. Echter de parkeerhulp maakte dat ik zelfs in de smalle straten van Leiden en Rotterdam heel makkelijk inparkeerde in kleine plekjes. Geniale uitvinding als je het mij vraagt.

Dan nog de extra’s waarvan ik de schoonheid zie maar niet per se het nut: een uitgelicht MINI-logo vanonder de linkerzijspiegel. Fantastisch als je het mij vraagt. Maar dan wel vanuit een komisch oogpunt, want ik heb tot nu toe geen flauw benul waarvoor het dient.
Daar tegenover zet ik dan wel direct het fraaie interieur met LED-verlichting en alle behulpzame features in de wagen die het rijden echt heel erg fijn maken.

Al met al is de ervaring veel fijner geworden dan ik vooraf hoopte. Ging al van een fijne auto uit, waarbij ik me tussen twee vrachtwagens wellicht wat klein zou voelen. Maar eindstand waan je je welhaast in een grote BMW X5 en staat het logo van MINI op je sleutel. Fantastische auto voor zowel de stad als de lange afstand. Alle gemakken zijn aanwezig en, want daar houdt een muzikant van, heerlijk geluid uit de speakers!

Even sparen en wie weet...!

Fotograaf: Josh Walet