Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Julianabrug - Refurbished!

3 februari 2016 - 07:40  •  Geraldine Voost  •  reacties

Julianabrug - Refurbished!

Alphen aan den Rijn -

Met andere woorden, het defecte product wordt nagekeken, op kwaliteit en functioneren getest en waar nodig worden onderdelen gerepareerd zodat alles er weer als nieuw uitziet. Zou het om een electronicaproduct gaan, dan zou er het etiket "refurbished" opgeplakt worden.

Het voordeel van refurbished producten voor de klant is dat je er ook garantie op krijgt al is deze over het algemeen wel korter dan bij een nieuw product. Het voordeel voor de producent is dat het nog een goede prijs krijgt voor een vrijwel nieuw product.

Maar ja, hoeveel vertrouwen heb je in een product dat blijkbaar in eerste instantie beschadigd was? Dat ligt in de vergelijking tussen een electronica product en onze brug natuurlijk wel iets anders. Het onderzoeksrapport is nog niet gepubliceerd, maar ik denk dat we er veilig van uit kunnen gaan dat het niet aan de brugdek zelf lag dat die kranen omvielen met alle gevolgen van dien.

Over het algemeen beschouw ik refurbished producten altijd met een gezonde dosis wantrouwen. Ik als consument weet tenslotte niet wat het originele defect was, wat vervangen/gerepareerd is of wat alleen maar een beetje opgepoetst is. Hopelijk heeft de gemeente daar voor wat betreft de Julianabrug wat meer inzicht in!

Het meest spannend gaat toch het opnieuw inhijsen van het brugdek zijn. Waarschijnlijk een waar mediacircus met lokale, regionale en landelijke aandacht. Nog een paar maandjes wachten, dan kan dit hoofdstuk van de Alphense geschiedenis hopelijk ook weer afgesloten worden!

Fotograaf: Josh Walet