Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

John en ik

12 februari 2016 - 09:38  •  Leon Hoogeveen  •  reacties

John en ik

Alphen aan den Rijn -

Het begint al bij onze geboorte. Ik ben veel te vroeg geboren. Daardoor zouden we nooit bij elkaar in de klas komen op de scholen die wij van binnen gezien hebben. Zelfs niet op de middelbare waar ik nog wat klassen heb overgedaan.

John en ik hebben onze eerste stappen op het voetbalveld gezet bij dezelfde vereniging. Alleen bleek hij vrij getalenteerd en was hij al vertrokken naar Ajax toen ik werd aangemeld door mijn ouders. Ik was wat minder getalenteerd en hield het na twee jaar weer voor gezien.

Toen John doorbrak in Amsterdam, zat ik in de studieboeken. Elders in Amsterdam. Ik leerde hoe je SWOT-analyses moest maken, een bedrijfsplan op zette en hoe reclame-campagnes in elkaar staken. John leerde van de beste op dat moment (Jaap Stam), speelde Champions League en werd international. Na mijn studie heb ik John nog wel eens zien voetballen in de Arena, als ik mee mocht met een paar die-hards.

Na een periode bij Ajax vertrok John de wijde wereld in. Terwijl ik niet verder kwam dan Den Bosch, Zoeterwoude, Zwammerdam en Pijnacker, werkte hij in Madrid, Liverpool, London en Berlijn. Soms was ik best jaloers. Een beetje. Van je hobby je werk maken en overal in Europa laten zien waar je goed in bent. Én een WK-finale spelen… Overigens heb ik van mijn werk mijn hobby gemaakt, telt dat ook?

Maar naast deze variabelen waardoor John en ik elkaar nooit ontmoette, hebben wij ook overeenkomsten. Raakvlakken waar we best een paar avonden mee zoet zouden kunnen zijn onder het genot van een mooie Single Malt. We zijn beiden inmiddels ruim in de dertig, we zijn beiden vader van twee kinderen en natuurlijk ontzettend sportief (althans, ik denk het te zijn, John is het).

Dus John, mocht je dit lezen, het is nog niet te laat. We kunnen altijd nog vrienden worden. De redactie heeft mijn gegevens.

Fotograaf: Josh Walet