Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Baby-bootcamp

14 maart 2016 - 11:01  •  Githe van Leeuwen - Opdam  •  reacties

Baby-bootcamp

Alphen aan den Rijn - Sinds een paar weken ben ik weer aan het sporten na mijn bevalling. Nadat ik eerst het (stevig) wandelen weer had opgebouwd, vele rondjes langs de N11 verder, werd het tijd voor nog wat meer.

Ik was van plan een abonnement aan te schaffen bij een sportschool in Kerk & Zanen en stuitte online op iets nieuws bij Jawi; baby-bootcamp. Dat leek me wel wat. Het idee is dat je als kersverse moeder lekker 'low-profile' kan sporten samen met je baby. En met samen bedoel ik dan ook echt samen. De kleine zit in een speciale band om je middel, als in een soort draagzak en hobbelt alle pasjes gezellig mee. Vervolgens worden er oefeningen voor mama en baby afgewisseld op de yogamat. Een fijne manier van sporten terwijl je heerlijk samen met je baby bezig bent. Het schept echt een band met je kleintje en ze vinden het zelf over het algemeen erg fijn en gezellig. Zo lacht hij mij geregeld uit terwijl ik boven hem hang op het matje en half kapot ga om mijn buikspieren weer enigszins op peil te krijgen.

Maar... het blijven natuurlijk wel baby’s. En dus is elke les weer een klein avontuur gebleken!

Wie zal er vandaag de inhoud van z’n laatste flesje over mama’s schouder spugen na net iets te veel swingende moves achter elkaar? Welke baby zal er deze keer aan zijn haartjes worden getrokken door een leeftijdsgenootje op de yogamat? En wie valt er na verschoning van een vieze luier liever gewoon lekker in slaap?

Het kan allemaal, en dat terwijl mijn blij stuiterende peuterdochter zich lekker een uurtje uitleeft bij de opvang van Jawi. Tel daar het gezellige theekransgehalte van de mama’s (‘mijn baby heeft vannacht doorgeslapen’ en ‘jeetje, mijn baby kan al bijna staan’) en de enthousiast rammelende eierstokken van de juf bij op en ik krijg nu alweer zin in de volgende les. Dat abonnement kan nog wel even wachten.

Tot volgende week!

 

 

Fotograaf: Josh Walet
Jawi.'
Jawi

Een multifunctioneel sportcentrum in Alphen.