Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Geweld en dood kunnen nooit overtuigen!

23 maart 2016 - 21:39  •  M. AlHammdany  •  reacties

Geweld en dood kunnen nooit overtuigen!

Alphen aan den Rijn -

Ik word heel goed opgevangen in Nederland en ben gelukkig dat ik hier veilig ben. Op het moment dat ik hoorde van de aanslag wilde ik heel graag vanuit het diepst van mijn hart de mensen in Nederland duidelijk maken dat ik volledig afstand neem van deze terroristisch aanslagen, dat ik het vreselijk vind dat dit gebeurt uit naam van mijn godsdienst islam en dat mensen vooral niet moeten denken dat DIT de islam is. Ik ben meteen een stuk gaan schrijven omdat ik dit aan de Nederlanders wil duidelijk maken. Ik schreef het stuk in het Arabisch en Engels en het is vervolgens in het Nederlands vertaald.

Ik wil duidelijk maken met heel mijn hart dat de terroristische aanvallen in Brussel niets maar dan ook echt niets te maken hebben met de islam. Terrorisme maakt geen onderdeel uit van de islam. De terroristen gebruiken de islam wel maar kennen de principes en regels van de islam duidelijk niet, kennen ook de menselijkheid van de islam duidelijk niet....ze hebben de boodschap van de Koran duidelijk niet begrepen. De moslims in Nederland staan hier volledig buiten, zij zijn onschuldig en verwerpen dit. Helaas hebben dit soort daden wel tot gevolg dat er haat tegen islam en moslims ontstaat.

Wees ervan overtuigd dat de islam een religie is van vrede en een religie van communicatie die gelooft in dialoog en logica, niet in het geluid van een geweer of het geluid van kogels.

Als je de koran leest kom je veel verzen tegen waarin staat dat gelovigen vreedzaam moeten leven. En mensen doden is verwerpelijk en wordt gestraft. Al-Nissa vers nummer 93 bijvoorbeeld zegt: "En wie een gelovige met voorbedachte rade doodmaakt, zal beloond worden met de hel en de toorn van Allah zal over hem uitgestort worden en hij kan een enorme straf verwachten". De profeet Mohammed beschouwde doden als de grootste zonde.

Ook staat in de Koran dat mensen vreedzaam naast elkaar moeten leven en je best mag proberen iemand te bekeren maar met woorden en goed gedrag. Zo staat in Al-Ankabout vers nummer 46: "En argumenteer niet met de mensen van de heilige schrift (Joden en Christenen) tenzij het op een betere manier is, met goede woorden en op een goede manier, nodig hen uit voor het monotheïsme van de Islam via zijn versen".

Woorden en goede manieren kunnen overtuigen, geweld en dood nooit!

Ik ben vluchteling. Weet dat de veel vluchtelingen zijn ontsnapt aan het onrecht en de criminele daden van IS, hun huizen, geld en bezittingen zijn afgepakt. Wij zijn blij dat we nu veilig zijn in Nederland, een democratische rechtsstaat. Nederland, verdedig alstublieft menselijkheid en de principes en normen en waarden van die democratische rechtsstaat, die jullie begonnen te bouwen na het einde van de tweede wereldoorlog. Nu op dit moment zijn jullie aan het vechten om die democratische rechtsstaat met zijn normen en waarden te behouden en veilig te stellen. Europa, roep uw regeringen op om uit te zoeken en erachter te komen wat de echte motieven zijn achter deze aanslagen, ze hebben tot doel Europa te destabiliseren en onzeker te maken en ze stellen Islam en vluchtelingen in een kwaad daglicht. Dat is erg en wij moslims en niet moslims in Nederland moeten samen dit kwaad aanpakken.

Democratie en de ideologieën die bij democratie horen en jullie menselijkheid zijn waar de moslims in Nederland bij willen horen. Ik en met mij de vele andere onschuldige vluchtelingen, neezeggers tegen deze extremistische barbaarse ideeën van IS willen dat ook. We willen deel uitmaken van de democratische rechtsstaat in Europa. Onze islam en de moslims zijn onschuldig.

M. AlHammdany
23 maart 2016 Alphen aan den Rijn

Fotograaf: Josh Walet
M. AlHammdany.'
M. AlHammdany