Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Beste Marianne Vlasman

25 maart 2016 - 09:00  •  reacties

Beste Marianne Vlasman

Alphen aan den Rijn -

Ik heb verkering met INGRID Prins, en geen Inge dus. Ingrid is een heerlijke boerendochter uit Aarlanderveen, en we doen het het liefst in de hooiberg.

Maar laat ik eerst jouw nog even doorlichten. Je bent een alleenstaande vrouw en geboren in 1976. Vind ik echt heel sneu voor je. Nu was '76 ook al niet zo'n best wijnjaar, maar ik weet dat er ook weinig mooie mannen in dat jaar, alhier in Alphen zijn geboren. Zoek een wat jongere gast. Heb ik ook gedaan. Ingrid en ik schelen ook 10 jaar; heerlijk! Vooral in die hooiberg dus...

Je hebt op de Samen op Weg school gezeten. Wel twee keer blijven zitten hè? Het hoofd van de school uit die tijd, meester Meertens, ken ik toevallig. En dan ga je eens wat navragen. Je scheen een darm van een griet te zijn. Werd met overlopertje als eerste aangetikt, en met de gymlessen van meester Walstra zat je vaker aan de kant dan dat je meedeed. Had iets met je "klaverjasknietjes" re maken, toch?

Groene Hart Lyceum ging ook niet echt van een leien dakje hè? Mocht nooit met de schoolreisjes mee. Klassenavonden werd je altijd als eerste rond 10 uur door je vader opgehaald en in de fietsenstalling zag men je vaak staan huilen, omdat je fiets weer eens een lekke band had. Gelukkig ging Schoevers als een malle. Mooie cijfers, vooral voor tweevingertypen en enveloplikken. Complimenten. Ik heb van directeur Korsten je cijferlijst mogen zien. Ongelofelijk na zo'n lagere school en lyceumcarrière. Daarna heb je maar liefst 12 jaar voor een Alphense werkgever gewerkt. Uiteraard heb ik even met ceo Fräser van dat bedrijf gebeld. Checken hè Marianne, checken. Wat een aardige man die Fräser, maar wat was die blij dat ie je twee jaar geleden mocht ontslaan. Wie neemt er dan ook in godsnaam maandelijks twee rolletjes plakband, drie pennen en ca 50 lege A4 tjes mee naar huis?Dat lekt een keer uit hè? Mag je nog blij zijn dat ie geen aangifte heeft gedaan. Over aangifte gesproken. Ik ken natuurlijk, door mijn macht destijds als raadslid en dus ook 1/39e "baas" van de politie, alle bobo's aan de Kees Mustersstraat. En wat blijkt? Ook daar sta je genoteerd! Drie keer op één avond worden aangehouden zonder achterlicht op je fiets, kan toch niet meer! Terecht dat je een avondje mocht blijven. Zeker als je dan hoort dat je 300 "uggel" cola in je bloed had. Nog liegen over die cola ook, hahaha humor had je wel. En nu zit je thuis. Of heb je inmiddels al wat? Zou ik wel tof vinden. Thuis zonder werk zitten lijkt mij ook niets.

Hoe gaat het met je kat? Weet je dat Ingrid en ik er ook vier hebben. Vier, veel hè. Maar zo lief hè, je krijgt er echt zoveel liefde van hè. Van die katten dus. Neem er ook een paar bij. Zit je zeker niet alleen op die lange avonden. En komende zomer weer naar Frankrijk? Mooi hè, dat dorpje Bitounville. Camping "Les Douze Points, toch? Heb je toch zo'n, sorry dat ik het zeg, walgelijke stacaravan staan. Mag je wel eens een beetje onderhoud aan plegen zeg. Ik heb begrepen van Patrick Chavalle, de eigenaar, je toch echt van de zomer gaat sommeren om er wat aan te gaan doen. Hij heeft er afgelopen winter al 12 laten wegslepen en laten vernietigen. En uiteraard zijn ze op die lege plekken van die nog walgelijkere huisjes aan t bouwen.

Leuk dat ik je van de week nog in Castellum zag. Ik naar de bios en jij vast naar de voorstelling van "de zingende Kantklossers". Je moet er van houden... Ok Marianne toch als bijna afsluiting een intieme vraag. Doe je het nu wel of niet met Robert J? Hij heeft tenslotte eens zo op jou "blogcarriere" gereageerd: 05-09-2011 12:05 Robert Jan Blom: Leuke vrouw, en toch alleenstaand? Ook alleen naar Frankrijk, en naar het theater.....? Dat biedt perspectief.... :-)

Zal wel niet, want je naam is fake, je foto is fake en dus zijn je blogjes ook fake. Net zo fake als mijn stukje.

Het ga je goed, en ik kan niet wachten tot volgend jaar maart dat je weer met zo'n ijzersterk fakeblogje komt.

Slaap lekker, en oja in Aarlanderveen weet ik nog zo'n ruige loonwerker (hij rijdt op een trekker met heeeeele grote banden). Is ook vrijgezel.

Mail me maar als je zijn naam en telefoonnummer wilt hebben!!!

Groetjes van Ronald Pleij

Fotograaf: Josh Walet