Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Koopzondag

4 april 2016 - 13:25  •  Geraldine Voost  •  reacties

Koopzondag

Alphen aan den Rijn -

Afgelopen zondag was dat toch heel anders. Al was de eerste indruk toen wij de Aarhof via het Aarplein binnenliepen anders, met grote grijze gesloten rolluiken voor de Albert Heijn. Blijkbaar was de tijdelijke sluiting van de AH Herenhof niet voldoende motivatie om die luiken in ieder geval nu dan open te gooien... Verder de Aarhof binnenlopend hoorden we echter al snel een gezellig muziekje. Ook waren er veel meer winkels open en veel meer mensen op de been, ook in de winkels! Ondanks dat het weer deze keer minder was, was het toch best gezellig in ons centrum en in de open winkels. Dit motiveerde ons ook om meer winkels in te gaan. Na op een deze keer gezellig druk Rijnplein een ijsje gegeten te hebben, keerden we weer huiswaarts.

Is dit nu een kip en ei verhaal? Zorgen meer open winkels voor meer gezelligheid en meer publiek/klanten? Of zorgen meer publiek/klanten in het centrum voor meer open winkels? Er is hier al veel over gezegd en geschreven. Ik kan dan ook alleen zeggen wat voor mij persoonlijk geldt. Ik vind het leuk wanneer er wat te doen is en ben dan meteen ook meer in de stemming om de winkels in te gaan en om wat langer op een terrasje te gaan zitten. Winkelen is niet mijn grootste hobby, maar een goede sfeer kan hierin een hoop betekenen. Het is net zoiets als dat de wereld er vaak meteen een stuk mooier uitziet wanneer de zon schijnt.

En hoe combineer je die twee nou? Daar hebben we in Alphen al best wat goede voorbeelden van. Neem nou Jumbo Ten Brink, waar we zondag ook een bezoekje aan brachten en waar een hoop gezelligheid te vinden was met een leuk muziekje en de gelegenheid om heel voordelig lekker en gezellig te brunchen. Of Haasbeek Centrum met in de winkel een Barista cafe. Het combineren van horeca en retail lijkt aan te slaan! Wat ooit begin met een koffieautomaat in de supermarkt, lijkt steeds bredere vormen aan te nemen. Lekker aan de bubbles in combinatie met plezierig winkelen? Ik ben voor!

Fotograaf: Josh Walet