Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Eindelijk, opgerot

5 april 2016 - 09:48  •  Bas Bosman  •  reacties

Eindelijk, opgerot

Alphen aan den Rijn -

Het ene vooroordeel volgde het ander op. De geluiden werden steeds sterker en heftiger. Moordenaars, verkrachters, gelukszoekers, mannen zonder vertier, met alle rijkdom zoals een smartphone bij zich, die naar drank stonken, bakken met geld kregen, zelfs WiFi, waarvan je huis direct 30.000 euro in waarde daalde, die allemaal dood konden vallen of als ratten teruggestuurd mochten worden naar Egypte.

Want ons was niets gevraagd. Wij burgers. Die wel een eerlijk bestaan opbouwen. Zonder hulp of uitkering. Die iedere dag keihard werken aan onze economie, onze veiligheid en met name aan onze democratische samenleving. Ons grootste goed. Onze vrije, democratische samenleving waar je je stem mag laten horen.

Onder het motto "thug life" heb ik wat van die reacties nog 's verzameld. Om een beeld te scheppen van alle angst die in ons geheerst heeft. Met name om aan te geven hoezeer deze terecht is geweest. Haters zullen haten, maar het zou zo leuk zijn als ze nog 's een eerlijke reactie op hun reactie geven. Hoeveel zwaarder is jouw leven nu echt geweest de afgelopen maanden?

Aan de vluchtelingen: gegroet. Het gaat u goed. Bon voyage. Misschien worden we wel buren. Ik heb nog geen bal ondernomen om iets voor jullie te betekenen, terwijl ik het mij zo had voorgenomen. Maar jemig, wat zijn jullie eigenlijk weer snel weg en ik heb ook echt geen f..k van jullie gemerkt. Zonde. Volgende keer beter.

------

Stefanie Hoogeveen - Hoop het niet , woon er vlakbij

Marlies van den Bosch - Zoooo dan, straks waarschijnlijk in één klap 250 buren erbij. Hm... Sja... Laat ik het vooralsnog houden op: "bijzonder"...

Fernandez Flournoy (Bestuursvoorzitter bij Niet nodig) - ik hoop het niet. de gemeente heeft mij niets gevraagd.

David Zirkzee - Het lijkt wel of iedere gemeente achterlijk geworden is.

Reshma Nohar - Pff arme oudjes en kinderen moeten eruit, maar wel 250 asielzoekers opvangen. Ga toch weg, belachelijk!!

Mariola Kwiatkowska - Hoop het niet

Synthia Bonvie-Bartels - Hoop het ook niet laat ze lekker naar Egypte gaan

Arie de Rover - Ja voor de bejaarden geen geld . Voor dit zooitje ongeregeld kan het niet op . Tippie voor de gemeente Alphen ......Aan de eikenlaan staan ook nog n paar kamertjes vrij . Ik zag tenminste dat er bij de Pi weer wat eerdere asielzoekers bij de bushalte stonden . Dan hoeven ze in elk geval niet eerst onze bejaarden uit magnolia en Westerhove te beroven.

Milko Kliemert - Dus daar dalen de huizenprijzen vanaf vandaag, Krijgen die mensen compensatie ?? Waarom willen al die brave bestuurders van ons land toch steeds onze waarden en normen inruilen voor de Islamitische sharia, zijn ze zo ontevreden of zo ?

Barend Ververs - wacht maar tot je ze naast je hebt wonen .en daarnaast dat kun je nu wel makelijk zeggen nu je in boskoop woont want daar is zo wie zo geen plek voor die varkens

Geeny Jansen - dan blijf ik maar weg uit de Baronie. Ik wil voor mijn veiligheid geen hoofddoek moeten dragen

Stellema Lykel - Ga je schamen alphen.

Henk Van Den Bovenkamp - En ik maar denken dat alphen verstandig was en dat tuig buiten de stad ging houden. Moet het nu echt in Nederland ook op Duitsland gaan lijken? Toch maar een koevoet in de auto leggen

Clasina van der Laan - Tentenkamp op de maasvlakte, heeft niemand er last van

Barend Ververs - kijk Clasina jij weet het goed geopperd.

Geeny Jansen - Zo dan.lees net op de telegraaf dat asielzoekers in Weert boos zijn. Ze willen een leven beginnen en mogen dat niet. ook zijn ze boos dat ze geen leefgeld krijgen. Wie heeft hier nu boter op zijn hoofd?

Amandine Marié - En daarom zijn het gelukzoekers. Wellicht daarom willen o.a. Alphenaren deze 'vluchtelingen' niet. Maar Alphen verspilt graag geld dus dan kan dit er ook nog wel bij...

Denise Derk Haak - Zelf begin ik moe te worden van die snelle bevooroordeling dat je gelijk rascitisch bent als je vindt dat deze 'arme drommels' 80% economische gelukszoekers. Je hoort vluchtelingen zelf zeggen dat ze doorreizen naar Duitsland, Scandinavie, UK en onze landen, omdat ze in Kroatie en die omringende langen niet 'de luxe' krijgen die ze hier krijgen. Terwijl we hier in NL al genoeg uitdagingen hebben met goede zorg voor onze ouderen (die hier schijnbaar al weg zijn...) en jongeren die 12 jaar op een wachtrij staan om een huis te krijgen. Het is dan ook niet zo gek dat de PVV met dit soort typische bevoordeelde uitspraken naar hun eigen landgenoten juist zoveel 'protestsstemmen' krijgt in de peilingen... Ik maak me grote zorgen over de verdeeldheid in dit land.

Marjo Roosendaal - Het bospark wordt gerenoveerd om het veiliger te maken, straks 200 jongemannen zonder verblijfstatus die er hun vertier zoeken.........beetje kromme gedachte van de gemeente. Let wel ik gun iedereen z'n geluk maar dit is niet de juiste plaats voor opvang.

Jan Vrisekoop - Zie bijna alleen maar mannen lopen op de eikenlaan. Vreemd gezicht , meer zeg ik niet. Anders moet ik me mening komen uitleggen op het politiebureau.

Milko Kliemert - Toch gek, bij mij ook 2 buitenlandse gezinnen maar mijn huis is wel 30000 euro in waarde gedaald ?????

Chris van Veen - Je ziet ze al overal lopen in de baronie, allemaal bellend met de mooiste mobieltjes en allemaal blijkbaar genoeg te besteden. Genoeg Nederlandse gezinnen die dit niet te besteden hebben. Maar blijkbaar komen die op de 2de plaats. Sorry hoor maar krijg er geen fijn gevoel bij.. Ik ga wel naar een ander winkelcentrum als de baronie dan.

Wil Verschuur - Dat is tegenover de ondernemers niet zo leuk. Die werken hard om hun zaak draaiende te houden, zij hebben hier geen schuld aan.

Loes Verburg - Vanmorgen 5 uur, (oude tijd 6 uur), buiten met ons hondje, werd ik aangesproken door een meneer, hij vroeg mij in het engels, en een kaartje van de PI, welke kant hij op moest. Waar hij gedronken heeft weet ik niet, maar de dranklucht was goed te ruiken. Ik woon niet in de buurt van de PI!

Fotograaf: Josh Walet