Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Vanaf nu wordt alles anders!

7 december 2011 - 00:40  •  Machiel van der Schoot  •  reacties

Vanaf nu wordt alles anders!

Alphen aan den Rijn -

Bedankt! Jullie hebben mij tot inzicht doen komen. Ik ga mijn leven proberen te beteren. Hierbij dus een blog nieuwe stijl. Ik moet nog wel heel veel leren en misschien nog meer afleren. Ik hoop daarom dat jullie mij niet al te kwalijk nemen dat ik hier en daar wat tekst van andere, veel wijzere mensen dan ik overneem. 

Machiel  

 

Nu dus mijn blog: 

Op internet worden veel discussies gevoerd over politiek en over andere zaken, zo ook in mijn huidige woonplaats Alphen aan den Rijn. Ik voel een groeiende plaatsvervangende schaamte als ik al die opinieblogs en reacties lees.

Discussie, debat, vrijheid van meningsuiting, openheid… dat is onmisbaar voor een goede samenleving.
Maar respect voor elkaars mening en persoonlijkheid is dat ook! Humor kan een fantastisch smeermiddel zijn, maar veel “grapjes” die over anderen worden gemaakt op internet zijn NIET meer om te lachen.

Er worden me teveel grenzen overschreden. Niet alleen iemands positie, maar ook de persoon zelf en zijn/haar gezin… Jawel, schelden doet wel degelijk pijn! Iemand opzettelijk beledigen of kwetsen vind ik dus not done.

Nou ja kom, bovenstaande wéét iedereen toch ook wel? Waarom gebeurt het dan toch? Soms denk ik: hoe is het mogelijk dat iemand zo denkt, waar haalt iemand het lef vandaan om een ander belachelijk te maken op internet? Is het onkunde, heeft hij/zij nooit fatsoen geleerd?

We moeten meer compassie met elkaar hebben.  Hoe meer compassie je in je leven toelaat en er naar handelt, hoe sterker je wordt. En jij niet alleen, óók de mensen die het zien of ervan horen en een voorbeeld aan je nemen. Laten we onze kinderen het goede voorbeeld geven, door compassie vóór te leven, daarmee kunnen we veel leed voorkomen. Voel weer en laat je hart spreken voor anderen. 

Ruud, Sander, Tine en Kaj, ik houd van jullie en hoop zo dat jullie nu ook een beetje van mij houden. Daar gaat het toch om, dat is toch de zin van het leven?


Liefs Machiel  

Fotograaf: Josh Walet
Machiel van der Schoot.'
Machiel van der Schoot

Ondernemer en blogger