Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Juultje

17 mei 2016 - 20:46  •  Geraldine Voost  •  reacties

Juultje

Alphen aan den Rijn -

Na bijna een jaar in iedere spits de nodige opstoppingen getrotseerd te hebben, verheugt een groot deel van Alphen zich op de terugkeer van 'onze' Juultje. Daar moeten we dan nog wel een maandje geduld voor hebben, want de opening wordt pas in juni verwacht. 

Natuurlijk hebben de diverse media ook al laten weten dat het inhijsen morgen live te volgen zal zijn. Hopend op wat spanning en sensatie natuurlijk. Want stel je eens voor dat het zomaar goed zou gaan! Dat is saai natuurlijk! Voor de media dan... Want ik denk dat de menig Alphenaar, en zeker de bewoners en ondernemers die in de directe buurt van de ramp van vorig jaar wonen, een zucht van opluchting zullen slaken wanneer Juultje op haar plek ligt morgen. Voor hen zal het morgen echt een spannende dag worden!

Ook voor de werknemers, beveiliging en alle andere mensen die morgen hard aan het werk gaan om ervoor te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt zal het een pittige dag worden. Ondertussen hebben zich vast en zeker hier en daar al wat ramptoeristen verzameld. Hopend dat er deze keer wel koffie te krijgen is terwijl ze zich staan te vergapen aan onze Juultje.

En ik? Ik ben morgen gewoon aan het werk. En ik hoop morgenmiddag ergens een bericht te lezen dat operatie Juultje vlekkeloos is verlopen! En jij? Waar ben jij morgen te vinden?

Fotograaf: Josh Walet