Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

De laatste loodjes... en mooie pareltjes!

21 juni 2016 - 17:10  •  Mieke van Tricht  •  reacties

De laatste loodjes... en mooie pareltjes!

Alphen aan den Rijn - Toch zie je ook pareltjes. Een momentje rust op het schoolplein. De kinderen zijn samen buiten aan het spelen en hoeven even niks. Dan komt een meisje naar je toe. "Juf, kom kijken, ik heb een taart gemaakt". Je loopt met dit kind naar de taart toe. Het meisje heeft een taart gemaakt van zand en heeft met blaadjes versiering erop gemaakt. "Kijk juf, er liggen 4 rondjes van 5 blaadjes op. Ik heb dus 20 blaadjes gebruikt." De juf geniet van het meisje dat zonder dat ze het door heeft opeens begrijpt waar die tafels toch voor dienen. Genieten!

Een ander pareltje. Dit meisje komt al een tijdje bij me in de praktijk. Om de twee weken oefenen we met rekenen. De optelsommen en aftreksommen gaan nu al een stuk makkelijker! Het meisje is dol op tekenen en we maken aan het einde van de sessie tekeningen met rekenen. Nu is het bijna vakantie en deze keer kiezen we ervoor om even iets anders te doen. Aan het einde maken we een tekening met onze kwaliteiten. "Mieke, ik schrijf bij jou behulpzaam op. Je kan me toch zo goed uitleggen en nu begrijp ik rekenen steeds beter". Als ik later bij het meisje doorzetter wil opschrijven moet ze bijna huilen. Ze geeft aan dat ze altijd hoort dat ze niks kan, maar nu al 10 kwaliteiten heeft gekregen die bij haar passen! Dat geeft toch kippenvel…

Dus, ondanks de drukke tijd, ook vele mooie pareltjes. Ik kan er zo nog 10 opschrijven! Genieten jullie in deze drukke tijd ook van de mooie pareltjes van het leven? De laatste loodjes…en mooie pareltjes!

Fotograaf: Josh Walet