Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Midlifers

7 juli 2016 - 16:35  •  Dennis Captein  •  reacties

Midlifers

Alphen aan den Rijn -

Mensen die al decennialang het amateurvoetbal in de regio volgen herinneren zich Ruud Blaazer (oud-Floreant) en Werner van den Bosch (oud-Unio) misschien nog wel. In de tachtiger jaren van de vorige eeuw werden zij frequent bejubeld in de voetbalverslagen van Rijn en Gouwe. En nu zaten zij in mijn team; dat maakte mij trots. Ruud was echter zijn voetbalkloffie vergeten en wierp zich daarom op als coach. En Werner stond exact zes minuten in het veld toen hij om een wissel vroeg. Blessure. Een helse, ondefinieerbare pijn.

Uitgever Oscar Middeldorp heeft nooit gevoetbald en kun je dus niets kwalijk nemen. Maar als je de bal in zes wedstrijden een keer aanraakt en voor de rest veel gaten dichtloopt, heb je een belangrijke bijdrage geleverd.

Hier en daar een vetrolletje, het typeert veel midlifers. Ik zeg het eerlijk, als kiloknaller verloor ik wel eens een duel. Kan gebeuren. En de ‘gespierde’ Martijn van Dalen hield als doelman menig schot tegen, behalve als hij moest duiken. Maar ook de dertigers in ons team - zij die nog geen jongere (bij)vrouw aan de haak hebben geslagen - houden zichtbaar van patat en frikadellen. Zoals de broers Jurre en Onno van Eyndhoven. Jurre heeft veel verstand van voetbal. Hij wist het zelfs beter dan de scheidsrechter. Onno hield Werner wedstrijdenlang gezelschap in de dug-out. Want sport verbroedert.

De teamfoto staat thuis ingelijst op de schouw. De flauwe grappen van mijn vrouw glijden over mijn gladde rug. ,,Die harige buikjes die onder de shirts uitkomen, die knokige knieën, geen billen en dus te grote broekjes, hilarisch!’’ Visite vertel ik over splijtende passes, geslepen hakballetjes en weergaloze goals. Mijn vrouw zegt dat ik moet ophouden. ,,Straks ga je nog in je eigen leugens geloven.’’

Dat kan zij wel zeggen, maar zij was er niet bij.

Deze column van Dennis Captein stond vandaag in AD Groene Hart en die wilden we jullie niet onthouden.

Fotograaf: Josh Walet