Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Big Brother in Alphen

24 augustus 2016 - 12:16  •  Geraldine Voost  •  reacties

Big Brother in Alphen

Alphen aan den Rijn - Dan heb je in de toekomst kans om daar ook beelden uit ons Alphen in terug te zien. Want er ligt een voorstel bij de gemeenteraad om in de Hooftstraat en Julianastraat permanente camerabewaking te installeren.

De eerste online reacties lijken overwegend positief te zijn. Er zullen ongetwijfeld ook nog wel reacties komen over 'privacy' en zo. Wat mij betreft mogen die camera's er komen en wat mij betreft mag het gebied waar ze komen te hangen ook wel groter worden.

Cameratoezicht zal criminaliteit en geweld waarschijnlijk nooit helemaal kunnen voorkomen. Ze zullen preventief werken voor mensen die bewust kwaad aanrichten (al zullen die dan mogelijk gaan uitwijken naar plaatsen zonder cameratoezicht). Maar wanneer iemand in een vlaag van verstandsverbijstering, woede of dronkenschap handelt, zal die persoon waarschijnlijk op dat moment niet denken aan de camera's die alles registreren. De camera's zullen het echter wel makkelijker maken om de daders te vinden. En dat is ook al een grote bonus!

En tja, Big Brother? In de tijd waarin we nu leven, moeten we er denk ik maar aan wennen dat veel van wat we doen en zeggen ergens geregistreerd wordt. Vroeger zei ik altijd al tegen mensen die zeurden over privacy op het internet dat je er gewoon niks op moet zetten waarvan je vindt dat het niet voor iedereen bestemd is, als je zo bang bent dat je privacy in het geding komt. Dat geldt steeds meer en in steeds grotere mate ook voor ons "offline" leven. Echte privacy hebben we gewoon steeds minder. En dat heeft zowel z'n voordelen als z'n nadelen...

Fotograaf: Josh Walet