Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Alphen, daar wil je toch niet dood gevonden worden?

12 oktober 2016 - 10:25  •  Hans Flotat  •  reacties

Alphen, daar wil je toch niet dood gevonden worden?

Alphen aan den Rijn - Alphen is het dorp waar ik sinds mijn zesde woon en ik heb het er al 15 jaar prima naar mijn zin. Maar ik begrijp de uitspraak van die studenten enigszins wel. Als je eenmaal in de 'grote' stad woont dan raak je daar op een bepaalde manier verliefd op. Dat zie ik ook bij de vrienden om mij heen. Ze wonen in Den Haag, Eindhoven en Haarlem. Grote steden vol 'leven'. Het is er nooit stil, en daar genieten ze enorm van.

Wees eerlijk: écht lekker shoppen doe je niet in Alphen, dan ga je naar Leiden of een andere leuke stad. Hetzelfde is met uitgaan, er zijn twee leuke plekken waar je heen kunt gaan. Terwijl je in een 'grote' stad wel naar tien leuke tentjes op een avond kan gaan.

Maar genoeg over die grote steden met hun perfecte kwaliteiten. Even terug naar ons mooie Alphen aan den Rijn. Want het is hier toch ook heerlijk wonen? Hier kan ik heerlijk genieten van de stilte, alleen het gefluit van vogels kun je horen. Terwijl je in de grote stad, sirenes, auto's, muziek en wat al niet meer hoort. Alphen is meer dan dat dorp van die omgevallen brug en het drama in de Ridderhof.

Alphen is de plek waar alles makkelijk bij de hand ligt, op de fiets ben je er zo. Waar als je zaterdag over de markt loopt minstens vijf bekende gezichten ziet waar je een praatje mee maakt. Maar Alphen is ook de plek waar je naar toe komt voor een stukje geschiedenis (Archeon) of om vogeltjes te bekijken (Avifauna). Je heerlijk kunt relaxen aan de Zegerplas. Of baantjes trekken in het zwembad. Je keuze hebt naar welke bioscoop je wilt, je kunt een lekker hapje eten bij de vele restaurants die Alphen heeft. En de plek waar je lekker bootjes kunt kijken als je weer eens voor de brug staat te wachten...

Zo dat waren een aantal mooie voorbeelden over Alphen. Nu mag ik best zaterdag weer naar Den Haag toe! Om 's avonds weer terug te keren thuis in Alphen ;) 

Fotograaf: Josh Walet