Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

De Alphense leugen van Dijsselbloem

30 december 2016 - 09:48  •  Machiel van der Schoot  •  reacties

De Alphense leugen van Dijsselbloem

Alphen aan den Rijn - In ondernemershuis iFlow hield de minister een praatje. Na afloop mochten er vragen worden gesteld. Moeilijke onderwerpen wimpelde Dijsselbloem steevast af met het antwoord, dat niet hij, niet de Nederlandse regering, maar Brussel bepaalde wat er gebeurde. Op de opmerking dat dat niet gold voor de Nederlandse bevoordeling van brievenbusfirma's en de vraag wat hij daaraan ging doen, antwoordde Dijsselbloem: "Het staat op de agenda, want het is voor mij en en mijn partij een bron van ergernis."

Nu drie jaar later is er nog niets gebeurd. Sterker nog, ondanks veel internationale kritiek op Nederland, tiert deze misdaad nog welig. Inderdaad, misdaad! Bedrijven brengen hun geld en winsten naar hier, ten koste van (vaak arme) landen waar ze WEL genieten van alle voorzieningen, maar waar ze NIET net als de andere ondernemers en burgers aan meebetalen.

Tijd om eens een open brief te sturen aan Dijsselbloem en zijn gebroken ALPHENSE belofte, zeker nu hij de Oekraïne met veel geld steunt, terwijl de president van dat land van de Nederland-route gebruik maakt en daarmee zijn eigen land en burgers besteelt. Met het stromannetje Dijsselbloem worden nu dus ook de Nederlandse burgers bestolen...

OPEN BRIEF
Niet geachte heer Dijsselbloem, akelige Jeroen,

Hoelang denk je nog weg te komen met het bedonderen van de eenvoudige Nederlandse belastingbetaler, het uitzuigen van arme landen en het steunen van criminelen? Dat doe je namelijk Jeroen, door de brievenbusfirma's in Amsterdam in stand te houden.

We weten dat je om het probleem heen draait als geen ander (dat deed je 3 jaar geleden al in Alphen aan den Rijn), maar er is gewoon geen excuus. De OESO, Oxfam, de Verenigde Staten en veel andere Europese landen hebben ettelijke malen aangegeven dat Nederland een ordinaire bananenrepubliek is op het gebied van belastingen. Dit is nou eens wetgeving, die niet vanuit Brussel gedicteerd is (wat je wel als leugen probeerde te gebruiken), maar een puur eigen Haags misbaksel.

Je kunt je dus nergens achter verschuilen Jeroentje! Het je misschien boter op je hoofd? Wordt je gedwongen? Ben je bang? Waarom heb je al die jaren niks gedaan?

Je stemde in met het Oekraïneverdrag. Weet je wel dat dankzij jouw belastingfaciliteiten, president Petro Porosjenko in Nederland 450 miljoen dollar heeft geparkeerd? Zeer waarschijnlijk is hij daar niet helemaal eerlijk aan gekomen. Daarnaast is het geld ook nog eens uit de toch al weinig rooskleurige economie van zijn land weggesluisd en betaalt hij er geen belasting over.

Hoe durf je dan in te stemmen met het verdrag? Hoe durf je dan geld over te maken naar die Maffiabende? Let wel: geld dat niet van jou is, maar van de Nederlandse burger en wat ten koste gaat van mensen, die het hier ook moeilijk hebben.

Waarschijnlijk zal het allemaal aan je draaikontenreet roesten. Na de verkiezingen is je bedje gespreid bij een of andere grote financiële instelling. Blijft echter dat je je ogen uit je kop zou moeten schamen.

Waarom denk je dat de burger zo weinig vertrouwen meer heeft in de politiek? Dat zijn niet alleen door de politieke elite zo verfoeide heftige emoties Jeroen, maar in dit geval ook nog eens keiharde feiten.

Kijk maar eens op Roshen Europe BV (Kamer van Koophandel Amsterdam 62106430) en CEE Confectionery Investments Limited Cyprus HE335812)

Zonder vriendelijke groet,

Machiel van der Schoot

P.S. je gelooft toch niet dat dit het eerste en enige geval van fraude is?

Fotograaf: Josh Walet
iFlow.'
iFlow

Flexplekken, VOA ontmoetingscentrum