Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Antwoord aan Ronald Pleij

21 maart 2017 - 01:12  •  Machiel van der Schoot  •  reacties

Antwoord aan Ronald Pleij

Alphen aan den Rijn - Daarom ga ik waarschijnlijk geen gehoor geven aan je oproep om gemeenteraadslid te worden. Mij iets te traag voor de 21e eeuw. Toch mag ik je Ronald, niet op één of andere manier (zoals jij bij mij), maar gewoon zonder voorwaarden. Ik merk wel dat je je wilde haren kwijt begint te raken. Je begint een keurige salonsocialist te worden, die via het klassieke politieke debat veranderingen probeert door te voeren. Het lijkt wel alsof je pas getrouwd bent man! Dat je van je vrouw niet meer naar 't café mag.

Dat klassieke Ronald, is niet zo aan mij besteed. Ik ben meer van de rock 'n roll. Waarom zou deelnemen aan de politiek, de enige manier zijn om idealen te verwezenlijken? Je schrijft zelf dat je lid bent van Milieudefensie. Zonder die club of Greenpeace waren de zeeën al lang leeggevist en had er bijna geen boom meer gestaan. 

Vrouwen, die voor kiesrecht streden. Arbeiders, die staakten voor een beter loon. Oost-Duitsers, die de muur omlaag haalden. Die eenzame Chinees voor een legertank, Gandi, Mandela: allemaal voorbeelden van burgers die iets in gang hebben gezet, dat de politiek niet wilde of kon.

Daarnaast Ronald: wat te denken van al die mensen, die vrijwilliger zijn of geld geven aan goede doelen? Die zijn ook hard bezig om de wereld een beetje beter of mooier te maken. Zet dat niet minstens zoveel zoden aan de dijk als de politiek? Sterker nog: waar zou ons land en onze gemeente zijn zonder deze mensen?

Overigens ben ik erg blij hoor, dat we een democratisch bestel hebben met overwegend eerlijke en betrokken polici. Maar om nou te stellen, dat de gemeenteraad het centrum van alles is en dat iedereen daar buiten maar een beetje langs de kant staat te roepen, gaat me veel te ver.

Er is meer dan de veilige omgeving van de gemeenteraad. Weet je dat er raadsleden zijn, die druk lopen te twitteren naar 40 volgers of die je nooit ergens ziet? Misschien hebben ze het daar te druk voor, maar juist dan is het toch goed dat er mensen zijn, zoals Dennis Captein, Eveline Verhoeve en ik, die wel de tijd hebben om de boel af en toe op scherp zetten? Die wel in de 'boze buitenwereld' komen. Juist vlak voor de verkiezingen, kan je van de 'zijlijn' heel veel invloed uitoefenen. Dan luisteren politici plotseling heel erg goed naar de burger. Dat heb je de afgelopen maanden kunnen zien.

Laat mij nou dus maar Ronald. Trouwens ze willen me toch niet. Als ik solliciteer word ik steeds afgewezen, zelfs als burgemeester. Geen idee waarom :)

Vriendelijke groet,

Machiel van der Schoot

Fotograaf: Josh Walet
Machiel van der Schoot.'
Machiel van der Schoot

Ondernemer en blogger