Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Hoekstra ramt door

4 april 2017 - 12:21  •  Trudy van Schie  •  reacties

Hoekstra ramt door

Alphen aan den Rijn - Er worden containerpasjes geïntroduceerd en dat gaat een paar centen kosten. Onder het mom dat bewoners van buiten Alphen niet meer kunnen dumpen, weet de gemeente straks van ieder gezin wat er aan afval in de containers verdwijnt. Om het hele verhaal van de wethouder nog geloofwaardiger te maken, wil hij alle bewoners milieubewust maken. Alsof we dat na alle persberichten nog niet zijn!

Het punt is dat er in Alphen veel te weinig containers staan voor bijvoorbeeld het groenafval. Op de hele Emmalaan en Wilhelminalaan staat er niet één. Dat is een afstand van één kilometer. Trek dit door naar de Julianastraat en er is op drie kilometer afstand geen groenbak te vinden.

Mijnheer Hoekstra, is het misschien verstandig om te beginnen met afvalbakken neer te zetten die er voor zorgen dat ik als Alphenaar in staat word gesteld om het afval te scheiden? Ons papier, glaswerk en plastic gaat al apart. Dat ik daar 500 meter voor moet omfietsen, neem ik voor lief. We leven in de twintigste eeuw en uw boodschap is duidelijk overgekomen. Niets doen is geen optie. Daarom mijnheer de wethouder, begin met het plaatsen van extra, ondergrondse containers en zet de pasjes een poosje in de ijskast. Wanneer dat geen succes is, kunt u alsnog besluiten de pascontrole in te voeren.  

Trudy van Schie   

Fotograaf: Josh Walet