Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Een groene stad zonder gif!

24 juli 2017 - 11:36  •  Liset van Kampen  •  reacties

Een groene stad zonder gif!

Alphen aan den Rijn - Meer dan honderd recente publicaties tonen aan hoe giftig deze stof is. De gemeente wil glyfosaat gaan gebruiken bij o.a. Recreatiegebied Park Zegersloot en de geluidswal langs de N11, naast Burggooi/Kerk en Zanen, één van de grootste woonkernen met jonge gezinnen.  

Ik vind dat wij hier niet mee akkoord kunnen gaan. Daarom ben ik een online petitie gestart. Wat staat er op het spel? Ons leefgebied, de bescherming van planten en (huis-)dieren en het doorgeven van een leefbare aarde aan onze kinderen en kleinkinderen.

De problematiek van de Japanse Duizendknoop kwam ook aan bod in het RTL nieuws van 23 juli. Het is van het grootste belang om snel actie te ondernemen en verdere verspreiding op een deskundige en doeltreffende manier te voorkomen.

De gemeente stelt zelf dat afgraven van de grond de beste methode is (artikel Leidsch Dagblad van 12 juli jl.). In Koudekerk gaan ze deze methode wel toepassen, maar in Alphen willen ze gif gaan gebruiken omdat het meer vierkante meters betreft en dan is afgraven te duur. (!!!)

Vind jij ook dat onze gezondheid zwaarder weegt? En dat dít nu juist een waardevolle besteding is van ons belastinggeld? Onderteken dan de petitie!

Fotograaf: Josh Walet