Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Janken om het janken

1 september 2017 - 18:05  •  Machiel van der Schoot  •  reacties

Janken om het janken

Alphen aan den Rijn - Natuurlijk gaat er regelmatig wat fout in Alphen aan den Rijn (waar niet?). Geweldig dat er dan stevig gereageerd wordt vanuit de bevolking en dat de politiek en het gemeentebestuur zich dat ook in toenemende mate aantrekken. Op zich is dat al heel positief aan ons dorp / onze stad. Sommige mensen willen echter alleen de negatieve dingen zien.

Onder het verslag over citymarketing stonden weer de bekende dooddoeners over het gemeentehuis, het ziekenhuis, een ontbrekende discotheek en natuurlijk Reinder Koornstra, die het allang in zijn boek geschreven had. Je moet voor de aardigheid eens het facebookprofiel van die mensen bekijken. Grote kans, dat je een foto van een huisdier, een dolfijntje of een 'wijze' spreuk over een ondergaande zon aantreft. 

Er is hier in Alphen ook een stevig aantal mooie en goede zaken op te noemen: Archeon, Avifauna, prachtige natuur, veel evenementen, voorzieningen als theaters en bibliotheken, showtuinen in Boskoop, de Lage Zijde, een goed ondernemersklimaat, lage werkeloosheid, geen achterstandswijken, ruime keuze aan scholen en onderwijs, veel sportvoorzieningen, weinig criminaliteit en meer horeca dan ooit.

Per saldo woon ik hier met heel veel plezier en ben ik trots op mijn Alphen. Eigenlijk zou ik er aan willen toevoegen:

"als je het allemaal zo goed weet, jij je zelf zo geweldig en dit dorp zo stom vindt: waarom pak jij jezelf dan niet op en ga je ergens anders opnieuw beginnen waar het volgens jou veel beter is?"

 

Fotograaf: Alphens.nl