Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

MINERVA Tseard is gepiepeld

1 september 2017 - 19:48  •  Eveline J. Verhoeve  •  reacties

MINERVA Tseard is gepiepeld

Alphen aan den Rijn - Het piepelen begon koud na de bekendmaking van zijn aftreden op dinsdagochtend. Tseard is gepiepeld, maar niet door zijn collega-wethouders.Fractievoorzitter Robbert Prins wist direct al dat Hoekstra echt geen lijsttrekker zou worden en ook niet meer in aanmerking zou komen voor een wethouderszetel. Ik denk zomaar dat dat piepelen een beproefd kunstje van de VVD is. Hoekstra werd door zijn fractie voor het blok gezet, zodat de fractie van de VVD haar handen vrij heeft voor de verkiezingscampagne.

Ik sta er niet eens van te kijken. Van een landelijke partij die van het ene naar het andere schandaal schuift, hoef je lokaal ook niet veel te verwachten. Ik zei het een paar weken geleden ook: de VVD is intern verdeeld, gedraagt zich als een slecht dorpscomité en vindt het normaal om net gemaakte afspraken te schenden.

Als ik de beestjes echt bij de namen ga noemen, krijgen we dit.

Fractievoorzitter Robbert Prins wordt constant gecorrigeerd door de twee dorpsmeisjes op de achterbank. Hij durft er niks van te zeggen, want dan wordt hij zeker geen lijsttrekker.
Meisje Toetie is ooit wethouder van een paar piepkleine dorpjes in de regio geweest en weet het daarom beter. Jammer dat ‘beter weten’ in haar ogen betekent dat je zomaar gemaakte afspraken staande een vergadering kunt schenden en je dan ongegeneerd aan kunt sluiten bij het meest afwijkende standpunt.
Van meisje Monique snap ik helemaal niks. Van een sociaal denkende enigszins naïeve dorpspolitica is ze uitgegroeid tot de grootste jaknikker van de partij. In de voorronden geeft ze haar eerlijke mening, maar als het erop aankomt schuift ze zo’n beetje het hele spectrum door met een ruk naar extreem rechts.
De twee Alphenaren in de VVD-fractie hangen er een beetje bij. Bas Wienbelt is alleen maar goed genoeg om zijn enorme dossierkennis te delen. Lisette Ens zit er gewoon verloren bij. Schrijnend als je in de wandelgangen moet horen dat zij buiten de valse nichtenstreken van de rest van de fractie worden gehouden.

Voor de zomer is de coalitie twee keer gered door heel veel mensen die een motie van wantrouwen tegen de VVD, zowel tegen de wethouder als tegen de fractie, een heel slecht idee vinden voor onze gemeente. Dat wil je niet. Het is altijd beter als een coalitie compleet de rit uitzit en niet voor elke scheet naar een meerderheid in een gemeenteraad moet zoeken.

Nu is de kogel alsnog door de kerk. De VVD is opgestapt en liet haar wethouder geen andere keuze dan zijn functie neerleggen. En dat vind ik heel erg jammer.

Fotograaf: Eveline Verhoeve