Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

MINERVA Godzijdank gedogen

8 september 2017 - 19:54  •  Eveline J. Verhoeve  •  reacties

MINERVA Godzijdank gedogen

Alphen aan den Rijn - Waarom dan toch dat Godzijdank? Als er geen gedoogsteun zou zijn gekomen, was het oorlog geworden in onze gemeenteraad. Ik zag dat al helemaal voor me.

De SP zat al likkebaardend in de startblokken. De mannen hadden zich al ingegraven om de komende maanden overal met gestrekt been in te gaan. Elk willekeurig rimpeltje zou worden opgeblazen tot een drempel en daarna tot het zoveelste struikelblok.
Jammer mannen van de SP, er wordt geen druppel bloed gemorst!

De dames van de eenmansfracties ergerden zich sowieso aan de hele situatie. Er werd gemeld dat er overleg was met de VOA over de rol van de ondernemers in het Stadshart inzake de parkeerproef. De dames hoorden ‘de VOA had achter de schermen een grote rol’ en ‘de VOA bepaalt wat wij hier doen’. Om de een of andere duistere reden mogen de winkeliers zich kennelijk niet door de belangenvereniging waar de winkeliersverenigingen lid van zijn, laten vertegenwoordigen.
Gelukkig kan dit soort overleg gewoon doorgaan, zoals het hoort!

De VVD zocht al een halfjaar naar een excuus om uit de coalitie te treden. Dat daarvoor Tseard Hoekstra geofferd zou worden, werd ook wel algemeen verwacht. De verrassing van de coalitiepartners zat in het moment én in de flauwekul reden. De VVD heeft zich nu voorgenomen om via de oppositie haar doelstellingen te realiseren.
Hopelijk weet Robbert Prins de brandjes in zijn fractie nu wel in de hand te houden én een aantal coalitiepartijen en gedoogpartners over te halen om zijn kant te kiezen.
Daar wens ik hem veel broodnodig geluk bij.

Fotograaf: Eveline Verhoeve