Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

MINERVA Of ik even zelfmoord wil plegen

22 september 2017 - 19:13  •  Eveline J. Verhoeve  •  reacties

MINERVA Of ik even zelfmoord wil plegen

Alphen aan den Rijn - Wat kun je vinden van een raadslid die zich zo laat gaan dat er een ordinaire scheldpartij tegen een ander raadslid ontstaat? Dan denk je bij jezelf 'raar mens'. De rechter ging iets verder dan dat en veroordeelde haar tot een geldboete. De scheldwoorden 'vuile leugenaar', 'klerewijf', 'tyfuswijf' of woorden van gelijke strekking kunnen volgens de Hoge Raad niet door de beugel.In de zandbak krijg je hiervoor van je moeder op je donder. Op school krijg je strafwerk of een schorsing. Volwassen mensen krijgen een boete van de rechtbank.

Wat vind je van datzelfde raadslid die een journalist wil slaan, omdat ze niet is genoemd in een stukje tekst van 50 woorden? Dan denk je bij jezelf 'heel raar mens'. De burgemeester ging iets verder dan dat en verklaarde dat iedereen, dus ook een journalist waar je het niet mee eens bent, veilig en ongestoord zijn of haar werk moet kunnen doen.
Stel je voor dat iedereen journalisten zou slaan als je niet genoemd wordt in een tekst die in vaktermen een 'kortje' heet. Rare boel zou dat worden.

Donderdagavond vlak voor de raadsvergadering was er een nieuw hoogtepunt. Hetzelfde raadslid kwam even vertellen dat ik niet aan de perstafel hoor. Gelukkig zijn dat haar zaken niet. En, zoals het hoofd van de afdeling communicatie meldde: iedere journalist zit aan de perstafel.
Het werd pas een echte klucht toen het betreffende raadslid zei: 'Als ik zo'n kop had als jij zou ik zelfmoord plegen'. Mijn collega's aan de perstafel boden mij direct een stuk touw aan.
En bedankt hoor jongens!

Kijk, ik ben niet beledigd, want ik weet wie het zegt. Ik ga ook geen aangifte doen, want dat vind ik een aanfluiting voor de Alphense politiek. Ik zeg het wel hier in mijn blog. Ik denk namelijk niet dat het een goed idee is als deze mevrouw na de verkiezingen terugkeert op een zetel in de raadzaal. Dan zou ik denken: hele rare kiezers hebben wij hier!

PS. Het potje met pillen heb ik jaren geleden al door de wc gespoeld...

Fotograaf: Michou Salt 'n Pepper