Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Wereldstad Alphen: de week van LIDEP (41)

14 oktober 2017 - 13:56  •  Dio Lidep  •  reacties

Wereldstad Alphen: de week van LIDEP (41)

Alphen aan den Rijn - Zou dat werkelijk zo’n dingetje zijn, die hoge nood? Misschien ben ik niet incontinent genoeg, maar ik kan het me haast niet voorstellen. Overdag en ’s avonds is er altijd wel een winkel of horecagelegenheid waar je terechtkunt. De door de partij ingediende motie lijkt me hooguit een opportunistisch staaltje van paniekpolitiek. Als alle winkeliers gewoon een sticker met ‘Hier mag u plassen’ op de winkelruit plakken, is het probleem meteen uit de wereld.

Weinig indruk
Op dinsdag kreeg een Alphense drukkerij bezoek van kinderen van een basisschool uit Bodegraven en zat de Raadhuisstraat even zonder stroom. Een dag later ging de regenboogvlag bij het gemeentehuis in top en werd bekend dat Jumbo Herenhof 100 winkeldieven in 9 maanden aan de politie heeft overgedragen. Mocht u het gemist hebben, donderdag werd de Esports Game Arena officieel geopend en vrijdag werd geconstateerd dat het Alphense centrumgebied toch echt aantrekkelijker moet worden. Hoe bijzonder dat allemaal voor de betrokkenen ook is geweest, het maakte op mij een weinig opzienbarende indruk.

Gevoel voor humor
Dat deed de ramkraak bij kledingwinkel Sebastian in de nacht van woensdag op donderdag in het Alphense centrum wel. Zoiets past precies in het beeld van een wereldstad waarin van alles gebeurt. Ik vraag me serieus af welke beperkte geest bedenkt om in volle vaart op een winkel in te rijden om wat kledingstukken buit te maken. Er hing in elk geval geen sticker ‘Hier mag u ramkraken’ op de ruit. Daders met zo’n minimaal verstandelijk vermogen beseffen natuurlijk ook niet welke ellende hun actie veroorzaakt. Afgezien van de materiële schade heb je de praktische nasleep. De rommel moet worden opgeruimd, de pui moet worden vervangen, je moet nakijken wat er ontbreekt en alles weer netjes inrichten. De winkeleigenaar was z’n gevoel voor humor in elk geval niet kwijt. Dat bleek uit de sticker op de noodvoorziening om de winkelgevel te dichten.

Alphen Linkt
Verder las ik nog dat de slagbomen van de Alphense Brug het vrijdagmiddag even niet deden en dat de vernieuwde Rijnhavenbrug later wordt opgeleverd dan gedacht. Het zou de gemeente naar mijn idee sieren om bij de heropening een feestje voor alle omrijdende Alphenaren te geven. Gewoon even een aanmeldingsformulier aanmaken op de nieuwe website Alphen Linkt. Wie weet hoeveel mensen zich dan met elkaar verbinden om een biertje of een borrel en een paar bitterballen met elkaar te nuttigen. En daarna voor automobilisten een sticker op de brug met ‘Hier mag u even wachten’ wanneer die om de haverklap opengaat voor te ruim bemeten watertoeristen die naar De Baronie willen.

Over De Werf
Over de Rijnhaven gesproken: zou het nog wat worden met De Werf? Het voormalige Biesterfeldterrein zal nu toch zo langzamerhand wel gesaneerd zijn? Dan kan ‘de creatieve sector’ zich opmaken om daar intrek te nemen. Kunstenaars in alle soorten en maten én culturele instellingen worden trouwens uitgesloten door de gemeente. Dat maakt me wel heel erg nieuwsgierig welke categorie er nog overblijft om De Werf nieuw leven in te blazen. De herinrichting van dat gebied heeft er overigens voor gezorgd dat snackbar De Haven al een aantal maanden schuin tegenover de oude locatie aan het water verder draait. Met wat mij betreft de beste raamsticker die je maar kunt bedenken. ‘Tweede kopje koffie gratis’. Wedden dat je daar ook gewoon naar het toilet mag als je nodig moet? Tot volgende week!