Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

MINERVA Huilen met de wolven in het bos

20 oktober 2017 - 20:15  •  Eveline J. Verhoeve  •  reacties

MINERVA Huilen met de wolven in het bos

Alphen aan den Rijn - Er waart een petitie rond op facebook en twitter. Daarin wordt aan de Tweede Kamer gevraagd om een volwaardig ziekenhuis met een apotheek die altijd open is voor Alphen aan den Rijn. Of het ooit zover komt? Misschien wel.Maar alleen als er meer dan dit ene signaal wordt afgegeven en als de Alphense politiek zich aanzienlijk meer inspant dan nu. 'We willen een echt ziekenhuis' speelt namelijk alleen in verkiezingstijd. Aangezien het verkiezingsgerammel begonnen is, zijn er een paar plaatselijke splinterpartijen die daar handig gebruik van maken.

Het is trouwens erg gemakkelijk om op dit populaire onderwerp stemmen binnen te halen. Gewoon een beetje meehuilen met de wolven in het bos. O, wat is het toch erg dat 'we' geen ziekenhuis in de gemeente hebben. En dat dan roepen op facebook.
Er wordt prompt door deze of gene een ziek kindje of een zieke bejaarde uit de hoge hoed getoverd. Iemand moest bij nacht en ontij medicijnen halen in Voorhout. En dat is vreselijk want arme mensen kunnen dat niet. Arme mensen kunnen dat best, want als de medicijnen echt nodig zijn wordt die taxi door de verzekering vergoed.
Het is ook vreselijk dat je hier niet meteen geholpen kunt worden omdat er geen Eerste Hulp (tegenwoordig SEH) is. Jammer dan. Ik zou zeggen: volg een goeie EHBO-cursus en doe volgende keer gewoon zelf een verbandje om je gewonde lichaamsdeel. Dat houdt echt wel tot de volgende ochtend.

O, en nog even deze: bij acute nood bel je 112. Als iemand echt heel erg ziek is, komt er een ambulance. Als iemand ’s nachts enigszins gangbare medicijnen echt direct nodig heeft, heeft de dienstdoende arts die bij zich. Als minder gangbare medicijnen echt nodig zijn, kunnen deze door een taxi worden gehaald.
In alle andere gevallen ga je gewoon de volgende ochtend vroeg naar je eigen apotheek en voor de rest niet zo zeuren.

Die petitie heb ik trouwens met genoegen ondertekend. Nu wacht ik op een stevige lobby uit de Alphense politiek. En dat gejank over 'zielige mensen'? Dat geloof ik wel. Of beter gezegd: eigenlijk gewoon niet.

Fotograaf: Michou Salt 'n Pepper