Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Wereldstad Alphen: de week van Lidep (42)

21 oktober 2017 - 13:55  •  Dio Lidep  •  reacties

Wereldstad Alphen: de week van Lidep (42)

Alphen aan den Rijn - Hij heeft het verse regeerakkoord onder de loep genomen en zet daar de nodige kanttekeningen bij. Zo constateert hij dat ouderen verondersteld worden zo lang mogelijk thuis te blijven wonen, maar wordt er intussen gekort op de wijkverpleging. Dat is inderdaad een contradictio in terminis, zoals dat zo mooi heet. Lees gerust de hele blog. Ik vond het in elk geval een sterk stuk.

Bijna helemaal

Hebt u het gemist? Dan weet u nu dat het concert van Willeke Alberti met het Jostiband Orkest op 28 oktober ten bate van de Adventskerk is uitverkocht. Kewodak is erkend als leerbedrijf, Open Podium AlphenTaal vierde feest, de hockeyclub mag een vijfde veld aanleggen en er komen geveltuintjes in de Raadhuisstraat. Er was discozwemmen voor kinderen in zwembad Aquarijn, de Rijnhaven heeft een nieuwe kade, een trein reed tegen een auto aan en winkelcentrum Herenhof krijgt een facelift. Niet te vergeten: in het Groene Hart heeft Alphen de meeste inwoners met een WW-uitkering (ik niet hoor) en oud-voetballer John de Wolf trapt maandag 6 november de Week van het Werk af. U bent weer bijna helemaal bij.

Verfspoor

Eén van de berichten die er voor mij uitsprongen, ging over een wit verfspoor van kilometers lang. Dat liep van Alphen-Noord via Ter Aar en Korteraar naar Nieuwkoop. Dan heb je het niet over een likje verf om de boel op te knappen, maar over emmers vol. Zou de bestuurder dat nou echt niet gemerkt hebben? In Alphen heeft hij op een gegeven moment zijn voertuig gekeerd en hij moet dus dat verfspoor hebben gezien. Zo van: ‘Ik weet dat er witte verf in m’n auto staat, ik zie een wit verfspoor op de weg, maar ik rijd gewoon lekker door tot ik ben waar ik moet zijn of de verf op is. Toedeledokie allemaal.’ Dat noem ik gewoon asociaal. Als de dader wordt gevonden, mogen ze van mij een emmer verf over z’n hoofd storten.  

Een beetje dom

Wat ik ook bijzonder vond, was het bericht over een brand op een balkon in de Diamantstraat. De bewoner had een fikkie gestookt om geesten te verdrijven. Een paar mensen wisten te vertellen dat het een doodnormaal ritueel is: Divali. Dat is een lichtjesfeest met olielampjes om de overwinning van het goede over het kwade te vieren. Ik wist dat niet, maar Wikipedia wel. Dat moet een fors olielampje zijn geweest als de brandweer daarvoor moest uitrukken. En wie verzint nou toch om geesten op het balkon te verdrijven? Zolang ze maar niet binnenkomen, is er toch niets aan de hand? Vooropgesteld dat je in geesten gelooft, natuurlijk. Ik heb er niet zoveel mee op. En verder vind ik dat iedereen mag doen wat ‘ie wil, als je er anderen maar niet mee lastig valt. Maar dat gebeurde dus wel. Een beetje dom.

Ziekenhuis

Tot slot schijnt er sinds kort een petitie voor een volwaardig ziekenhuis in Alphen op internet te staan. Ene Minerva heeft het daar ook over. Nu woon ik zelf nog maar kort in deze mooie stad en ben ik gelukkig kerngezond. Ik heb dan ook geen idee welke ziekenhuisvoorzieningen er precies in Alphen zijn. Maar ik weet wel dat Leiden, Gouda en Woerden prima ziekenhuizen hebben en die plaatsen liggen echt niet aan de andere kant van de wereld. Het zou vast fijn zijn om een ziekenhuis om de hoek te hebben, zeker in nijpende situaties waarbij minuten het verschil tussen leven en dood maken. Maar ik zie het er niet van komen. Waarom niet? Omdat het gruwelijk veel geld kost. En dat past niet in de bezuinigingsplannen van de nieuwe regering. Net als investeren in de thuiszorg daar niet in past. Triest, maar waar. Tot de volgende week!

Fotograaf: Alphens.nl