Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Wereldstad Alphen: de week van LIDEP (44)

4 november 2017 - 15:56  •  Dio Lidep  •  reacties

Wereldstad Alphen: de week van LIDEP (44)

Alphen aan den Rijn - #metoo?

Voordat ik verderga met mijn nieuwsbespiegelingen, wil ik eerst de heer Jaap Hekkema van repliek dienen. In zijn vroege column van afgelopen donderdag, terecht getiteld Achterklap, beticht hij mij toch tamelijk direct van activiteiten die tot een hashtag #metoo zouden kunnen leiden. Nu ken ik de beste man in het geheel niet. Ik heb ook geen idee waarop hij zijn mening baseert. Ik weet alleen wel dat ik me nooit zou verlagen tot een niveau waarop ik ongefundeerde, suggestieve en naar beschuldiging neigende opmerkingen zomaar op het web zou slingeren. Geloof het of niet, meneer Hekkema; ik ben zeker geen heilige pinda, maar ik heb me nooit schuldig gemaakt aan fysieke intimidatie van welke sekse dan ook. Eerlijk gezegd vind ik het stuitend dat u mijn oprechte verlangen naar warmte en intimiteit in twijfel trekt zonder mij te kennen. Met uw levenservaring zou u beter moeten weten.

Sint en politie

Over naar de orde van de week. Ouders van jonge kinderen hebben het vast niet gemist, maar kunnen toch maar beter even noteren dat Sinterklaas op zaterdag 18 november om 11.30 uur aankomt op het Rijnplein. Precies een week later maakt hij om 12.00 uur zijn opwachting in De Baronie. Ook interessant: onze vrienden van de politie zijn in deze donkere dagen druk bezig met het streng controleren van de fietsverlichting. Na een bezoekje aan de fietsenzaak in winkelcentrum Atlas kan ik u geruststellen; als u mij in het donker tegenkomt, is mijn fiets in elk geval van afstand te zien. De hermandad was ook actief met de aanhouding van een roekeloze weggebruiker, die daarna terug in de wei werd gezet. Vindt u dat raadselachtig? Lees dan gerust het bijbehorende bericht.

Culinaire kennismaking

Verder werden er tijdens de Alphens Restaurantweek ruim meer dan 4.000 couverts aan de transgenderneutrale Alphenaar gebracht. Zelf heb ik twee keer gebruik gemaakt van de mogelijkheid om voor een relatief bescheiden bedrag te genieten van de culinaire vaardigheden van een deel van de Alphense horeca. Aan boord van de cruiseschepen waarop ik heb gewerkt, was de kwaliteit van de maaltijden altijd op een hoog niveau. Maar eerlijk is eerlijk, in Alphen kunnen de chefs er ook wat van. Voor mij was het in beide gevallen een kennismaking die letterlijk en figuurlijk naar meer smaakt. En waar ik geweest ben? Dat ga ik u niet vertellen; want voor ik het weet, is er dan geen tafel of barkruk meer te reserveren. Maar: petje af, Bob en Rolf! U snapt dat ik natuurlijk wel even kennis heb gemaakt met de koks en hen persoonlijk heb bedankt.

Maatschappelijke betekenis

Voor mijn laatste blok in dit weekoverzicht aarzel ik enigszins. Het heeft me getroffen dat gemeenteraadslid Gert-Jan Schotanus met ruzie uit de SGP-fractie is gestapt (dat lijkt me niet des SGP’s), maar ik kies toch voor het bericht over de Alphense Reddingsbrigade, die zoekt naar een nieuw clubgebouw. Wat me in de nieuwsgeving raakt, is dat de reddingsbrigade bijdraagt aan de veiligheid van een keur aan Alphense evenementen waar heel veel inwoners plezier aan beleven. En toch is het voor de gedreven waterratten kennelijk niet mogelijk om voldoende fondsen te werven. Het komt mij voor dat hier een schone taak is weggelegd voor onze gemeente omdat de brigade aantoonbare maatschappelijke betekenis voor duizenden mensen heeft. Als ik lees waar subsidiepotjes soms voor gebruikt worden, moet er voor die sympathieke zwemmers toch ook ergens een gevulde envelop te vinden zijn? Daarom. Tot volgende week!

 

Fotograaf: Alphens.nl