Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Originele ideeën voor Pakjesavond

7 november 2017 - 11:54  •  De Baronie  •  reacties

Originele ideeën voor Pakjesavond

Alphen aan den Rijn - Alle deelnemers kopen een paar cadeautjes. Op Pakjesavond is het de bedoeling om de cadeautjes te verstoppen en te zoeken.  Let er wel op dat iedereen vooraf alle cadeaus telt, zo weet je zeker dat alle cadeautjes worden gevonden. Wie het cadeau vindt, mag het houden.

Brieven en opdrachten
Zijn er wat oudere kinderen in het gezelschap aanwezig, dan is het leuk om cadeautjes door het hele huis te verstoppen en op elk cadeautje een opdrachtsticker te plakken. Het gevonden cadeautje mag dan pas worden geopend nadat de opdracht is uitgevoerd.

Ballonnen
Wil je niet al te lang bezig zijn met allerlei spelletjes en het uitpakken van cadeautjes? Hang dan voor iedereen een aantal ballonnen op. Vul deze met confetti en een briefje met een naam. Daarna mag iedereen een ballon lekprikken. De persoon die op het briefje staat, mag een cadeautje uitpakken.

Bingo
Dit spel kan lang duren, maar is wel heel gezellig. Wanneer je één volle rij hebt, mag je een cadeautje uitkiezen. Heb je de hele kaart vol, dus BINGO, dan mag je al naar gelang wat er is afgesproken, bijvoorbeeld twee cadeaus uitkiezen.

Grabbelen
Geef alle cadeautjes een nummer en schrijf de nummers op aparte briefjes. Stop alle briefjes in en grote doos en dan… Grabbelen maar! Trek je nummer 5? Dan is cadeautje 5 voor jou. Om het spel eerlijk te laten verlopen, zorg je ervoor dat iedereen evenveel cadeautjes krijgt.

Twister
Twister in de kast liggen? Gebruik het als spel voor Pakjesavond. Wijs een quizmaster aan en bepaal van tevoren bij welke kleur of pose er een cadeautje mag worden gepakt. Ook een leuk idee is om de namen van alle deelnemers op het bord te plakken. Iedereen mag dan een keer draaien aan het bord. Komt de pijl bij jouw naam uit, dan mag je een cadeautje pakken.

Fotograaf: Josh Walet
Winkelcentrum de Baronie.'
Winkelcentrum de Baronie

Winkelen in een historische omgeving.