Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Spannend

8 november 2017 - 13:55  •  Jacqueline Servais  •  reacties

Spannend

Alphen aan den Rijn - De afgelopen zeker twintig jaar hoefde ik me geen zorgen te maken over het ja dan nee bezorgen van het Witte Weekblad en het Alphens Nieuwsblad, die twee houden elkaars hand vast wat bezorgen betreft. Gewoon, iedere woensdagavond lagen ze trouw in elkaar gevouwen in de bus, dat wil zeggen op mijn bruine kokosmat onder die bus.

Omdat ik het erg belangrijke krantjes vind, wacht ik er iedere week op. Ik lees van alles erin, advertenties en naar goed Hollands gebruik de aanbiedingen in verschillende winkels. Maar wat belangrijker is, zijn de gemeentelijke aankondigingen. Die houd ik nauwgezet bij. Nou ja, bijhouden is inmiddels geworden ‘hield ik bij’. Ik vind dat iedere Alphenaar deze berichten nauwgezet  moet bijhouden, anders ben je nergens van op de hoogte en heb je naderhand geen recht van spreken mocht je het ergens, een of ander onbenullig gemeentelijk besluit, niet mee eens zijn. Een nieuwe weg voor je deur, een tunnelbak onder je huis door, windmolen in je voortuin en wat nogal meer.

Wat ik ook heel belangrijk vind is de volgende rubriek: dichters in de krant. De Alphense Stadsdichter stelt iedere week een andere dichter voor om een gedicht uit eigen hand in te sturen. Cultuurstuk in de krant. En nu ben ik dus noodgedwongen een cultuurbarbaar, ik zie geen gedichten meer OMDAT die krantjes niet meer worden bezorgd!

Verdorie, wat is er aan de hand met die krant. Ik wil ze, ik vind dat ik er recht op heb. Eerst kreeg ik ze twee weken achter elkaar een dag later dan normaal. Sinds twee weken krijg ik helemaal geen krantjes meer. Wat zou het worden vanavond? Wel of geen krant? Wel of niet op de hoogte zijn van wat er allemaal speelt in Alphen, welke aanbiedingen er zijn, welke dichter staat deze week in de krant: kortom ik vind die krantjes onmisbaar.

Zou ik op een zwarte lijst staan? Waarom dan wel? Omdat ik een ja/nee sticker op de brievenbusklep heb geplakt? Nee, die zit er al jaren op, dat is niet nieuw. Waarom krijg ik dan toch geen krant?

Het klachtenformulier heb ik ingevuld: geen reactie gekregen en ook geen krant die week. Het telefoonnummer dan. Ja hoor, het zou ook niet. Een keuzemenu. Wie heeft dat nou niet tegenwoordig. Het gevolg is wel dat ik nergens mijn leed kan ventileren en dus waarschijnlijk ook vanavond geen krantje heb om uit te pluizen. Nu al lopen de rillingen van hoogspanning over mijn rug.

Ik zit in het verdomhoekje, nee de verdomhoek. Erg genoeg. Wat nu? Wie heeft de oplossing? Ik in ieder geval niet.

 

 

 

Fotograaf: Alphens.nl