Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Buiten wordt het koud, binnen Bij Hen gezellig warm

10 november 2017 - 16:00  •  Peter Batelaan  •  reacties

Buiten wordt het koud, binnen Bij Hen gezellig warm

Alphen aan den Rijn - Als het buiten koud en guur kan zijn, brandt in het restaurant heerlijk knus de open haard. Wat is er nu fijner dan na een fietstochtje of wandeling aan de Zegerplas, Bij Hen een drankje en een hapje te doen? Smullend van vers gebakken appeltaart met een goede kop koffie of tijdens de borrel met een biertje en lekkers van de borrelkaart. Het kan allemaal! 

De club vakmensen die straks voor u gaat koken en serveren begint gestaag vorm te krijgen. Dat is zeer goed nieuws, omdat het tegenwoordig niet eenvoudig is om bekwaam horecapersoneel te werven. We hebben er alle vertrouwen in dat ook de laatste plekjes in de brigade ingevuld zullen worden. Iedereen staat te trappelen om te mogen beginnen.

Zoals al eerder aangekondigd houd ik u graag op de hoogte van de vorderingen en ik hoop in een volgende blog de precieze openingsdatum te kunnen melden. Voor nu een tip voor het kruiden van kip.

Tip voor het kruiden van kip
Grote ‘smaakvrienden’ van kip zijn tijm, citroen, paprikapoeder en knoflook. Zo krijgt u het heerlijkste kipje:

- Smelt een beetje roomboter of olijfolie in een pannetje

- Voeg hieraan gepureerde knoflook, tijmblaadjes, rasp van citroenschil, (grof) zeezout, peper uit de molen en paprikapoeder (liefst Pimenton de la Vera) toe

- Meng de ingrediënten en breng het mengsel met een kwastje aan op de kip

- Bak de kip vervolgens in de oven

Eet smakelijk!

Peter Batelaan

 

Fotograaf: Josh Walet
Bij Hen.'
Bij Hen

Ook ambachtelijk ijs, biologische friet en midgetgolf