Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

MINERVA Persoonlijke aanvallen

10 november 2017 - 19:58  •  Eveline J. Verhoeve  •  reacties

MINERVA Persoonlijke aanvallen

Alphen aan den Rijn - Nu blijkt dat de meningen over wat wel en wat niet persoonlijk is behoorlijk verschillen. De meningen zijn niet alleen verdeeld over of je persoonlijke aanvallen pleegt maar ook over waar je dat dan doet, hoe je dat doet en hoe je ermee omgaat.Zo had ik de afgelopen week een gesprek met een raadslid dat er zelf absoluut van overtuigd is nooit persoonlijke aanvallen te plegen. Ik had ook een gesprek met een ander raadslid dat zeker weet dat dit wel het geval is. Dan is er een raadslid dat vindt dat je alles uit je mond mag kwakken, omdat dat gewoon eerlijk is. En, er wordt door sommige partijen nu al met modder gegooid op social media, terwijl andere partijen hun kandidaat-raadsleden verbieden om op social media te reageren.

Ik denk dat je lokale afdelingen van politieke partijen moet afrekenen op hun initiatieven en hun stemgedrag in de afgelopen vier jaar. Kijk ook eens naar hun verkiezingsprogramma’s uit 2013 en welke beloften daar in staan. Wat is ervan terechtgekomen?
Ik denk dat je zittende raadsleden moet beoordelen op hoe zij omgaan met hun raadslidmaatschap. Wie geen dossiers leest en altijd maar roept dat er nooit geluisterd wordt, verdient geen respect. Wie er meer niet dan wel is, moet niet terugkeren op een zetel. Wie buiten de raadszaal een grote mond heeft, maar tijdens geen enkele vergadering het woord voert, verdient ook geen plek op een kieslijst.
Wie denkt stemmen binnen te gaan halen door een ander in diskrediet te brengen, zou eens in de spiegel moeten kijken.

Kiezers hebben helemaal niets aan persoonlijke aanvallen. Het is al moeilijk genoeg om te beoordelen of een partij en of raadsleden doen wat ze zeggen en of ze het wel voor ons allemaal doen.
Plus: ben je een beroerd raadslid omdat je je brood verdient in deze gemeente? Ben je een slecht raadslid omdat je bij een bepaalde club zit? Ben je niet goed voor Alphen aan den Rijn als je voor kwetsbare inwoners, de sportsector, cultuurminnaars, ondernemers of jouw dorp bezig bent?
Ik denk het niet.

De achterban van elke partij wordt bepaald door de idealen van de partij, maar ook door waar een raadslid vandaan komt. Als je uit Aarlanderveen of Koudekerk komt, blijft dat belangrijk ook in de Alphense gemeenteraad. Als je bij de IVN actief bent, is dat van toegevoegde waarde voor de Alphense gemeenteraad. Ben jij voorzitter van een voetbalclub, dan mag je best alle voetballers een warm hart toedragen.
Het gaat pas fout als het pad van belangenverstrengeling en steekpenningen wordt bewandeld. Ik denk niet dat dat in Alphen aan den Rijn het geval is.

Fotograaf: Michou Salt 'n Pepper