Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Bang van 1 meter 85 met kort, krullend haar

26 januari 2012 - 01:16  •  Erik Boerefijn  •  reacties

Bang van 1 meter 85 met kort, krullend haar

Alphen aan den Rijn -

Maar even serieus… Uit het bericht blijkt nergens dat het ging om iets écht ernstigs. Er staat niet dat de venter de wangen van zijn slachtoffer swaffelde, haar bedreigd heeft of achtervolgd, gelukkig. Maar dan denk ik eigenlijk: waar gaat het over? Ik zie het al helemaal voor me: “Meneer, u bent opgepakt wegens schennispleging. Wij hebben stevige geluiden gehoord dat… Nee, aanhouden! Hou uw broek aan! Meneer! Ik waarschuw u nog één keer! Als u nu uw broek niet aandoet… Aaaaaaaaaaaaaargh, écht 1 meter 85 met kort krullend haar! Jongens, moet je kijken!” Het hele korps zou applaudisseren en met een manende knipoog zou de grootgeschapene het bureau verlaten. Met een rondje van het huis, want zo gaan die dingen. Vraag maar aan René van der Gijp. 

Kijk, het is geenszins mijn bedoeling om deze potentiële traumatische ervaring te bagatelliseren en ik wil dit slachtoffer ook niet als voorbeeld aandragen. Maar guttegut… Het is wel wanneer het uitkomt hè! U hoort mij niet klagen, maar in bushokjes hangen reclameposters voor de Kamasutra-beurs, goed gevulde lingeriemodellen sieren hele krantenpagina’s, Second Love adverteert op tv met “Van flirten tot minnaar” en volgens mij zijn er niet zo heel veel vrouwen meer die bang zijn voor een mannelijk geslachtsdeel. Onze seksuele moraal is nogal selectief, nietwaar? En laten we ook niet vergeten dat bijna alles op verschillende manieren kan worden uitgelegd. Zo is er een Alphense die haar therapeut uit Dordrecht heeft aangeklaagd. Zij kwam bij hem in therapie na een verleden van seksueel misbruik. Die therapeut kwam op een briljante ingeving toen ze bij hem op de bank zat. Hij was blijkbaar toe aan een verzetje en besloot zijn patiënte eens letterlijk grondig te onderzoeken, geestelijk én lichamelijk, zeg maar. 

Onlangs werd deze therapeut veroordeeld. Volgens hem ging het om een seksrelatie en was hij al na de eerste zoen gestopt met haar te behandelen. Van ‘neuktherapie’ was – volgens hem – dus geen sprake. Zij voelde zich misbruikt in al haar kwetsbaarheid, maar schijnbaar pas toen er al reden was om over een seksrelatie te spreken. Hoe zou dat gegaan zijn? Misschien kwam ze daar achter tijdens een latte macchiato met hartsvriendin Anja op het terras van Carla’s. “Het is echt niet normaal hoor, dat een therapeut zo met je omgaat. In al die jaren heb ik alleen maar oefeningen hoeven doen met skippyballen, eieren en kapotte zaklampen. En jij gaat een paar keer en het is gelijk op z’n Gooische Vrouws. Het is niet eerlijk, ik bedoel: je moet hem aanklagen, de klootzak!”, aldus Anja, 167 kilo zwaar en al jaren verslaafd aan chocola met hazelnoten en zware shag. Stel dat ze daar met vriendin Milou had gezeten, had ze dan ook die therapeut aangeklaagd? 

Nee, dit is misschien niet mijn meest vrouwvriendelijke column, maar het komt op mij allemaal zo selectief over. Het begint allemaal nogal letterlijk lullig te worden. Was die vrouw van 28 écht niet in staat om haar therapeut van zich af te houden? Als er écht sprake is van misbruik, wordt zo’n man dan niet veroordeeld wegens verkrachting? Stond de schennispleger niet gewoon héél onrechtmatig tegen een boom aan te zeiken en liep die vrouw net op een ongelukkig tijdstip langs met haar poedeltje? En zou hij – als er écht iets ernstigs gebeurd zou zijn – niet met de helikopter worden opgespoord? Ligt het aan vaders dat sommige moeders van vier verschillende mannen kinderen hebben? Ik heb de antwoorden niet, maar één ding is zeker: Wie wordt er nou niet bang van 1 meter 85 met kort, krullend haar? Ik wel. Die verrekte fantasie ook… 

Fotograaf: Josh Walet