Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Wat is die Ank de Groot toch een zure sloot

16 december 2017 - 14:27  •  Machiel van der Schoot  •  reacties

Wat is die Ank de Groot toch een zure sloot

Alphen aan den Rijn - De meeste mensen snappen dat. Die snappen, dat als je een reportage maakt over Alphenaren in het buitenland, er maar een paar worden uitgekozen. Dat je onmogelijk iedereen kunt interviewen en fotograferen, hoe interessant zijn of haar verhaal ook is. 

Sommige mensen schreeuwen echter moord en brand als ze niet in het blad staan. Zo ook Ank en Jantje de Groot. Moeder Ank zit al jaren in de gemeenteraad met haar splinterpartijtje RijnGouweLokaal. In het blad wordt aandacht gegeven aan de komende gemeenteraadsverkiezingen. De grootste partijen waren uitgenodigd om in een heuse boksring tegen elkaar te strijden. Met mooie actiefoto's en wat verhalen zit je dan snel vol. Je zou toch mogen verwachten van de voorzitster van Alphia, dat zij begrijpt dat de top van de eredivisie meer aandacht krijgt dan haar eigen club uit de kelder van het amateurvoetbal.   

De éénmansfracties hadden we dus niet uitgenodigd. Omdat de VVD op het laatste moment afzegde, werd Wil Verschuur als invalster gebeld. Weliswaar ook aan het hoofd van een éénvrouwsfractie, maar wel iemand die nog als een echte boxer kan touwtje springen. 

Ank en Jantje de Groot en hun aanhang zijn echter een heuse hetze tegen Alphens.nl begonnen. Het was een waardeloos en slecht magazine. De echte reden was volgens hen, dat iedereen bang was voor hun "rijdende en niet meer te stoppen" trein. Nou mag je van mij alles zeggen, maar van de mensen die het blad met liefde gemaakt hebben blijf je af. Heb je enig idee hoeveel mensen uit Alphen hun best hebben gedaan? Schrijvers, vormgevers, fotografen, bezorgers, redactieleden en drukkers? Niet te vergeten, de adverteerders, die ook meedoen en stevig hebben bijgedragen, omdat ze de stad een warm hart toedragen. Weet je hoeveel aardige mensen in Alphen het wel leuk vinden om een mooi blad gratis in de bus te krijgen en het daarna te lezen? 

Wie ben jij dan Ank de Groot, om daar zo te keer tegen te gaan? Wie ben jij dan Ank de Groot om te doen, alsof jij de enige in Alphen bent, die alles weet en als enige het beste met de stad voor heeft? Weet je wat jij bent Ank? Iemand die moord en brand schreeuwt over de splinter in andermans oog, maar de balk in eigen oog niet ziet. 

Je durft ook nog wat te schrijven over journalistieke onafhankelijkheid, omdat we voor extra publiciteit wat geld vragen. Let wel: niet voor het echte nieuws, naar voor gewone partijreclame. Wij moeten ook salarissen betalen net als de krant of de TV. Trouwens jij krijgt naast je salaris als hulp op een advocatenkantoor, meer dan 20.000 Euro per jaar voor je raadswerk, naast een aantal andere vergoedingen. Je zoontje Jan, bezoekt namens het familiebedrijf commissievergaderingen en krijgt daar ook voor betaald.

Hoe durf je dan te zeuren over een beperkt bedrag één keer in de vier jaar, waar niemand je toe verplicht? Wij krijgen niet ieder jaar 125.000 Euro subsidie zoals Studio Alphen. Jij stemde daarvoor. Makkelijk en van de grote hoop. Logisch ook, want die "onafhankelijke journalisten" kijken wel uit om kritisch te zijn tegenover de hand die ze voedt.

Gelukkig hebben wij jou niet nodig en kunnen wij wél onafhankelijk en uit de grond van ons hart zeggen:  "het wordt tijd dat je opzout uit de politiek, dat je stopt met je prietpraatpartijtje, dat eeuwige azijngepis en gestook, en dat er een einde komt aan het zoon-jantje-interessantje-gedoe. Aan het bijhouden van dossiers van andere burgers en politici, zodat jullie ze een keer kunnen pakken.   

Zure sloot, die je d'r bent! 

 

Fotograaf: Alphens.nl