Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

MINERVA Truttigheid in een polderdorp

15 december 2017 - 19:52  •  Eveline J. Verhoeve  •  reacties

MINERVA Truttigheid in een polderdorp

Alphen aan den Rijn - De grootste paniek werd maandagmiddag gezaaid door de Alphense politie met een kansloze sneeuwschuifactie. Een groep jolige Alphenaren die van de nood een deugd wilde maken, had een sneeuwballengevecht bedacht op het Rijnplein. Geen auto’s, geen fietsers, geen gedoe en lekker veel sneeuw. Gewoon winterpret, net als vroegâh.

En toen mocht dat niet van de politie.
Wat? Nou het is gevaarlijk. Oké dan. Sneeuw, jolige mensen, midden op de dag. Als je sneeuwballen gaat gooien, word je geraakt. Dat is de bedoeling van zo’n gevecht. Als je te hard tekeer gaat dan val je. So what? Gevaarlijk, hoezo gevaarlijk?
Daar zijn de vrolijke sneeuwbalgooiers nooit achter gekomen. De Zaak had de glühwein voor een prikkie klaar staan en er lag meer dan genoeg sneeuw. Maar nee, onder politie-escorte is het plein razendsnel ‘schoon’ geveegd.

Dan wil ik dus weleens weten welke kansloze muts dat heeft bedacht.
Er is niet genoeg mankracht om de wegen schoon te houden. De scholen gaan eerder dicht vanwege te veel sneeuw op de weg. De fietspaden worden helemaal niet schoon gemaakt. De sneeuwploeg van de gemeente werkt zich te pletter en maakt overuren dat wil je niet weten.
En dan gaan we een politieactie voeren met die sneeuwschuivers om een plein schoon te maken waar hele gewone mensen sneeuwballen willen gooien naar elkaar?

Wat is dat voor een rare politionele actie? De bureaucratie wordt hier in Alphen aan den Rijn met man en macht en politici bestreden. En dan krijgen we daarvoor in de plaats betutteling van heb ik jou daar. Truttigheid in een polderdorp.

Fotograaf: Michou Salt 'n Pepper