Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Laten we Wil Verschuur herkiezen

25 december 2017 - 12:41  •  Dennis Captein  •  reacties

Laten we Wil Verschuur herkiezen

Alphen aan den Rijn - Uiteindelijk zullen de kieslijst en het buitengebied bepalen wie van de twee de grootste wordt. Bontekoe heeft zich inmiddels aangesloten bij Nieuw Elan en hij is in kwekerscontreien eenstemmentrekker. Het CDA is, net als een groot deel van datzelfde buitengebied, van oudsher christelijk en agrarische georiënteerd. En had ik al gemeld dat het CDA geleid wordt door eenkaasboerin?

Zijn ze zo goed dan, dat Nieuw Elan en dat CDA? Deels wel. Deels ook niet. Want niet elk raadslid en niet elke wethouder is even krachtig. Sterker, er zitten zelfs behoorlijk zwakke broeders bij. Wat mij bij de kieslijst brengt en de essentiële vraag: welke partij durft afscheid te nemen van de brekebeentjes?

En voor de rest? De lokale VVD is in decennia niet zo zwak geweest, maar zal een stukje mogen meeliften op het succes van Rutte. De PvdA is sinds het vertrek van Hélène Oppatja volstrekt onzichtbaar en landelijk gezien valt er zelfs niets mee te liften. Logisch dus dat D66 de derde partij gaat worden. Ondanks het feit dat Ed de Leest als wethouder al vier jaar lang hulpeloos door het gemeentehuis doolt.

De ChristenUnie heeft met Michel du Chatinier natuurlijk the big boss in huis. Misschien wel de beste wethouder in het huidige college. Beminnelijk, grondig, deskundig en als het moet een pitbull. Maar ja, zijn partij is slechts in beperkte kringen populair. Net als de SGP, waar het bovendien een zooitje is. Maar ja, er wonen hier voldoende grefo’s om deze debielenpartij aan een of twee zeteltjes te helpen.

GroenLinks? Ik weet het niet. Die René Driesen is een aardige, reële en eerlijke vent. Maar als je mij nu vraagt wat zijn partij heeft bewerkstelligd? Al sla je me hartstikke dood. De SP? Achterhaalde politiek met dito gedachten. Alle mensen zijn gelijk dus iedereen krijgt een evenredig deel, dat is en blijft een utopie. 

RijnGouweLokaal? Ank de Groot is voorzitter van Alphia. Onder haar leiding is het een super gezonde club geworden. Daarnaast weet ze zich al jarenlang keer op keer in de gemeenteraad te vechten. Is toch knap. Het is alleen zo jammer dat ze overal een familiefeestje van maakt. Die mannen in haar gezin moeten echt een keer op eigen benen gaan staan.

En tegen Wil Verschuur van Beter Alphen zou ik willen zeggen: petje af. Al ik-weet-niet-hoe-lang schopt ze tegen heilige huisjes en roeit ze dwars tegen de stroming in. Ze is ongezouten en allesbehalve genuanceerd. Daardoor leidt ze een geïsoleerd bestaan. Maar zonder vreemde eend is het zo saai in de bijt. Kom op mensen, laten we haar herkiezen.

Dit artikel is ook verschenen in het Alphens.nl magazine. Wil je het volledige magazine lezen? Bekijk 'm dan hier online of haal een exemplaar af bij Alphens.nl, Raadhuisstrat 211 in Alphen aan den Rijn. 

Fotograaf: Hans Doderer