Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

MINERVA You gain some you lose some

22 december 2017 - 19:56  •  Eveline J. Verhoeve  •  reacties

MINERVA You gain some you lose some

Alphen aan den Rijn - Raadslid Rob de Vries is met roffelende trom en met slaande deuren vertrokken, omdat de partij hem op plek 11 heeft gezet. Dat vindt hij een schoffering. Bij de vorige verkiezingen stond hij op 5 en dat wil hij nu weer. Helaas pindakaas, dat zat er kennelijk niet in.Nu is dat nou ook weer niet zo verbazingwekkend. Zelfs wie de Alphense politiek op de voet volgt, heeft zelden of nooit van De Vries gehoord. De man is inderdaad geen stemmenkanon, aldus fractievoorzitter André de Jeu in het AD.

Jammer is het wel. Voor de Alphense politiek. Net nu ik dacht dat we alle brandjes wel een keer gehad hadden, krijgen we dit. Enfin, bij Nieuw Elan weten ze nu ook: you gain some you lose some.

Rob de Vries is trouwens al stiekem om zich heen aan het kijken. Hij kan in principe niet meer terecht op een van de lokale lijsten, want iedereen heeft de lijst al vastgesteld. Dus shoppen voor een plek op een andere lijst, daar is het te laat voor. Bovendien zou een van die Alphense afdelingen dan alleen gaan voor die extra zetel en om Nieuw Elan te pesten.

Desalniettemin gaat De Vries een goed gesprek met een grote partij niet uit de weg. Hij zegt echter niet welke. Even speculeren dan.
De Vries zat oorspronkelijk in de Alphense gemeenteraad voor Trots Op Nederland oftewel TON. Een partij die erg lijkt op de PVV in standpunten en in het ondemocratisch functioneren. Kijk, dat is nou een grote partij waarbij ik denk: die Rob de Vries zou zomaar met die PVV-ers in gesprek kunnen gaan!

Fotograaf: Michou Salt 'n Pepper