Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

MINERVA Eénpitters

29 december 2017 - 19:57  •  Eveline J. Verhoeve  •  reacties

MINERVA Eénpitters

Alphen aan den Rijn - Sommige kandidaten kunnen zich in het verkiezingsgedruis nog even verschuilen achter een beginnersfoutje. Zoals Anouk Noordermeer van de lokale VVD. Anouk wie? Anouk is nieuwkomer in de politieke arena, nieuw in het campagne voeren en ook niet bekend met PR. Regel nummer één in de politiek is namelijk in de publiciteit komen. Nee, Anouk heeft geen zin in een fotosessie en komt niet opdagen. Dat gaat je echt aan stemmen helpen Anouk!

Die fotosessie veroorzaakte na het uitkomen van de betreffende glossy van Alphens.nl ook een kleine rel. Want ach, wat is de moeder overste van RGL boos, zij is niet uitgenodigd op het feestje. Dat waren de zes splinterpartijen trouwens geen van allen. Een interessant verhaal over de Alphense politiek leveren al die éénpitters heus niet op. In je uppie ben je geen cluppie, aldus de nieuwe voorzitter van de Alphense Boys die toevallig ook blogt over de lokale politiek. Dat geldt in de sport en evengoed in de politiek.

En dus hebben twee van de zes, Gert-Jan Schotanus en Peter Bontekoe, zich aangesloten bij de grootste partij Nieuw Elan. Eénpitter nummer zeven Rob de Vries, die vlak voor de kerst als een soort van mosterd na de maaltijd alsnog bij Nieuw Elan wegliep, komt niet meer terug in de politiek. Hetzelfde heeft Pauline Heijkoop al in een zeer vroeg stadium gemeld.

Ank de Groot van RGL is vast van plan te blijven bij voorkeur samen met de eeuwige kroonprins, junior De Groot. De overgebleven SGP-er is niet de nieuwe lijsttrekker en het moet gek lopen wil het Hans Goedegebuure lukken om in de raad te blijven.

De 'vreemde eend in de bijt' scoort bij mij geen punten met haar onbehouwen uitspraken en rare acties. Natuurlijk denkt de achterban van Wil Verschuur er anders over. Jammer mensen, in de politiek zul je met argumenten moeten komen en je zult moeten onderhandelen om steun te krijgen voor je voorstellen. Wie het hardste blèrt, krijgt echt niks voor elkaar. De raadszaal is geen vismarkt.

De komende tweeënhalve maand wordt het spanning en sensatie. Iedereen gaat iedereen vliegen afvangen en als de voortekenen me niet bedriegen gaat de SP er ook deze keer met gestrekt been in. Bij RGL worden de dozen met gemene roddels en achterklap van de afgelopen jaren van zolder gehaald. De VVD gaat een beetje onwennig oppositie voeren, een soort van tegen wil en dank om in ieder geval nog ergens mee te scoren.

En: ik voorspel bij deze dat op heel veel lijsten kandidaten staan die toch echt een treetje hogerop willen en dus actie gaan voeren voor het binnenhalen van voorkeursstemmen!

Fotograaf: Michou Salt 'n Pepper