Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

MINERVA Gestrekt been

6 januari 2018 - 14:08  •  Eveline J. Verhoeve  •  reacties

MINERVA Gestrekt been

Alphen aan den Rijn - Scoren kan op twee manieren: je scoort omdat je zelf met een mooi plan komt of je scoort omdat je de tegenpartij onderuit haalt. De tweedeling ligt om de een of andere duistere reden bij de scheidslijn coalitie-oppositie. De coalitie prijst zichzelf aan en de oppositie haalt de tegenpartijen naar beneden.

Ik heb persoonlijk een voorkeur voor aanprijzen omdat je dan beter kunt zien wat een politieke partij heeft gepresteerd. Niet alleen dus omdat het netjes en fatsoenlijk is, maar vooral omdat zo’n partij gewoon meer doet voor onze gemeente.
Waarom? Simpel: als je alleen maar bezig bent met anderen onderuit halen, wat is dan jouw verdienste als politicus? Wat heb je dan gedaan of ga je doen voor de Alphenaren? Waar is dan je oplossing voor echt bestaande of zelf bedachte problemen?

Ergens onderweg is de coalitie van CDA, Nieuw Elan, D66 en ChristenUnie in een positieve flow geraakt. Daar doet het vertrek van twee wethouders niets aan af. De stoelendans rond Nieuw Elan, twee erbij en een eraf, zat er al jaren aan te komen. Daar was niks verrassends aan.

Ook het uitstappen van de VVD maakte niets uit. Het zou zelfs zomaar kunnen dat de VVD als een blok aan het been van de coalitie hing. Er kwamen tenslotte direct na dat vertrek van de VVD-wethouder achter elkaar lijken uit de kast waar nu aan wordt gewerkt. Denk aan de stagnatie bij de Rijnhaven, vlot getrokken door de Nieuw Elan-wethouder, of aan het gedonder rond de N207-zuid, vlot getrokken door de CDA-wethouder.

Het gedogen van GroenLinks en SGP was geen verrassing en niet echt bijzonder. Beide partijen steunen de coalitie al jaren op bijna alle punten en zij zijn van het positieve meedenken. En dat zonder hun eigen filosofie geweld aan te doen. Per saldo is er niks veranderd.

Wat is het dan toch met de zuurpruimen van vooral SP, PvdA en RGL met in hun kielzog de VVD? Waarom hebben zij geen keurig lijstje met de eigen verdiensten? Een lijstje waar op staat welk voorstel aantoonbaar uit hun koker komt en wat door de gemeenteraad is omarmt? Dan kun je toch ook scoren?
Waarom nou steeds proberen om elke positieve actie in een negatief daglicht te steken? Waarom altijd maar met gestrekt been erin? Wat is er gebeurd met ergens vóór strijden?

Fotograaf: Michou Salt 'n Pepper