Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

MINERVA Er komt toch geen bal van terecht

3 februari 2018 - 08:30  •  Eveline J. Verhoeve  •  reacties

MINERVA Er komt toch geen bal van terecht

Alphen aan den Rijn - Het is trouwens wel zeker dat het leven roet in het eten gaat gooien. Alle verkiezingsprogramma's zijn gemaakt. De meeste partijen vinden dat er 'een oplossing moet worden gevonden voor Hazerswoude-Dorp en Boskoop'. Tunnel of tweede brug of nog een tunnel, maar allemaal,  voor- en tegenstanders, houden rekening met de aanleg van de Verlengde Bentwoudlaan. En huppekee. Alsof het niks is vliegt die weg bij de Provincie van de tekentafel af.

Nog zo eentje.
Er zijn partijen die heel hard roepen dat er niet in de polders rond Alphen-Stad mag worden gebouwd, maar dat er moet worden ingebreid. Woonforte doet een schouw en wat blijkt? Er zijn geen geschikte locaties.
Een paar kleine delen bedrijfsterrein kunnen wel, maar het duurt nog minstens tien jaar omdat er eerst een paar grote bedrijven moeten vertrekken. Het groen bebouwen kan niet, want het gaat om verplichte percentages wijkgroen die Alphen heeft geconcentreerd tot leuke parken en brede bermen.
Voordat er weer iemand over lege kantoren roeptoetert: die zijn er ook niet meer! Oude kantoren zijn gesloopt, nieuwere zijn of worden woningen en geplande kantoorpanden worden niet gebouwd ook dat wordt woonruimte.

Het moeilijke van een verkiezingsprogramma is dat je wel van alles kunt beloven als politieke partij, maar dat je bij voorbaat weet dat veel niet uit zal komen. Dat komt door besluiten van het Rijk of van de provincie waar je als gemeente maar aan hebt te voldoen. Dat komt ook door voortschrijdend inzicht. Wat vandaag een goed idee lijkt, kan morgen wel heel fout zijn. Het komt ook omdat blijkt dat het idee goed is, maar de uitvoering te duur wordt.

Kortom: hoe concreter een verkiezingsprogramma is, hoe zekerder je als kiezer weet dat er toch geen bal van terecht gaat komen. Daarom stem ik op een partij die 'goed' voelt. Wat er in dat programma staat, zal me worst zijn.

Fotograaf: Michou Salt 'n Pepper