Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Lijbrandt, glasvezel, klaar?

3 februari 2012 - 11:00  •  Jacqueline Servais  •  reacties

Lijbrandt, glasvezel, klaar?

Alphen aan den Rijn -

Maar nu.

Uhhh, door wie en wanneer wordt er iets door dat hele vezelnet gezonden zodat we de voordelen van die aansluiting in huis krijgen? Het is 3 februari en buiten is het koud. Zou dat er iets mee te maken hebben, de kou? Nee toch? De aansluiting zit binnen. Mijn vriendje/man heeft gisteren wat rond gebeld en het overbekende kastje en de muur kwamen uit de telefoonverbinding. Zou dat bij glasvezel ook nog kunnen, dat er kastjes worden verstuurd? Vast wel. De een wijst naar de ander en die wijst dan weer vakkundig terug. Het tempo van het begin is behoorlijk afgezakt. Het lijkt wel of de stratenmakers van de gemeente het heft in handen hebben genomen.

O, nee. Die zijn bezig de zoveelste verkeersbelemmering te veroorzaken op de kruising van de BBS en Kennedylaan. Zodra dat leed geleden is, ik vraag me af wanneer, kunnen ze andere dingen aanpakken. Huh?
Aanpakken? Welk spreekwoord is dat ook weer? Van aanpakken weten. Dat was hem. Die gemeentelijke werknemers zouden eens naar die bus met glasvezelmedewerkers moeten kijken en er iets van opsteken: het werkwoord aanpakken in de praktijk zien.

Maar daarmee hebben we nog geen aansluiting voor een scherper tv-beeld, sneller internet en goedkoper telefoneren.

Fotograaf: Josh Walet