Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

MINERVA Mag er een beetje reuring in de tent?

23 februari 2018 - 19:58  •  Eveline J. Verhoeve  •  reacties

MINERVA Mag er een beetje reuring in de tent?

Alphen aan den Rijn - Links en rechts staan de dames en heren politici in halfvolle of halflege zaaltjes aan medestanders uit te leggen hoe goed ze zijn of ze gaan in discussie met hier en daar een boze kweker of dorpsbewoner. Verder dan dat komen ‘we’ nog niet. Hopelijk gaat dat nog veranderen, want als we het van de stemwijzer moeten hebben, wordt het erg simplistisch.

Ook online is er weinig reuring. De filmpjes van de SP vol met persoonlijke aanvallen zijn alleen populair in eigen gelederen. Voor de rest worden ze amper bekeken. Tja, gestrekt been er vol in, alweer, en dan kijken welke personen onderuit gehaald kunnen worden. Het werkt toch niet goed genoeg. Echt jongens, bedenk eens iets anders.
Niemand doet een paar leuke controversiële uitspraken op twitter of op facebook. Ja, zo hier en daar in de krochten van het internet wordt er door een lief omaatje op een paar journalisten en wethouders gescholden en daar blijft het dan bij.

Verder zie je bij de landelijke partijen dat allerlei partijcoryfeeën worden ingevlogen. Met totaal oninteressante verhalen. Wat kan het ons in Alphen aan den Rijn nou schelen hoe principieel de ene of de andere partij is. Wat maakt het uit hoe sociaal of liberaal of christelijk of modern er wordt gedacht in Den Haag?
Lokale politiek hoort thuis bij lokale politici. Bij onze mensen dus. Gewoon bij je buurman, overbuurvrouw, kennis, vriend of je moeder van mijn part. Dat kan best bij een lokale afdeling van een landelijke partij. Maar ik heb daar geen vertrouwen in als een Tweede Kamerlid ons moet komen vertellen wat we hier moeten doen. Niet gehinderd door enige lokale kennis van zaken dus.

De komende dagen moeten er toch echt een paar fatsoenlijke artikelen uit mijn pen rollen. Met zo weinig reuring worden dat eerder terugblikken dan dat er iets gezegd gaat worden over het nu. Terugkijken is namelijk best gemakkelijk.
De VVD gaat de hele periode al rollebollend over straat achter de coulissen en vervolgens nu dan ook voor de Bühne. D66 is een wethouder kwijtgeraakt onderweg en de huidige zit er alleen nog omdat je toch niet twee keer een wethouder van dezelfde coalitiepartij naar huis kunt sturen. Er zijn een paar raadsleden afgescheiden van hun oude partij en toegetreden tot hun nieuwe partij en dat zette toch kwaad bloed.

Spannender dan dat wordt het deze keer niet. Of ze moeten bij GroenLinks weer een telfoutje ten nadele van RijnGouweLokaal ontdekken. Als ze hun telraam kunnen vinden...

Fotograaf: Michou Salt 'n Pepper