Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

René Driesen verdient uw steun

26 februari 2018 - 20:19  •  Machiel van der Schoot  •  reacties

René Driesen verdient uw steun

Alphen aan den Rijn - Het zittende college van burgemeester en wethouders kan van je politieke kleur zijn of niet, maar eerlijk is eerlijk, ze hebben het niet slecht gedaan de afgelopen 4 jaar. Wethouders als Gerard van As, Kees van Velzen en Han de Jager hebben moeilijke en belangrijke zaken als de Lage Zijde, de gemeentefusie en de nieuwe sociale wetgeving uitstekend behandeld. Burgemeester Spies heeft als geen ander de stroom van asielzoekers in goede banen geleid. We staan ook nog eens in de top van de gelukkigste gemeentes van Nederland. 

Er was zelfs sprake van zo veel zelfkritiek, dat minder goed functionerende wethouders eigener beweging vertrokken. Dat is wel eens anders geweest. In het vorige college werden de zwakke broeders koste wat kost de hand boven het hoofd gehouden, ook al maakten ze er een enorme zooi van of fraudeerden ze zelfs. Natuurlijk worden er ook nu beslissingen genomen, waar niet iedereen het mee eens is.  Dat heet democratie, maar is geen reden om altijd maar aan de stoelpoten van het college te zagen. 

Toch lijkt de oppositie daar uitsluitend op uit te zijn en niet in staat iets anders te bedenken. 't Is ook lastig om constructief je werk als raadslid uit te voeren, als je politieke tegenstanders het eigenlijk wel goed doen. Met als grootste zeuren Harre van der Nat (SP) en Wil Verschuur (Beter Alphen) komen ze zelf niet met alternatieven, terwijl ze niet eens lastige afwegingen hoeven maken of te kiezen tussen twee kwaden. 

Hoewel ook horend bij de oppositie, ziet Groen Links met voorman René Driesen dat anders. Hij steunt het college, wanneer dat in het belang van onze gemeente is. Dat komt hem op ernstige kritiek te staan van de andere oppositiepartijen. Ik ga geen voorbeelden geven, maar het is werkelijk bij de konijnen af, wat bijvoorbeeld Wil Verschuur hem toedicht.  Nu ken ik René een beetje en ik kan u verzekeren, dat hij één van de meeste eerlijke en nette mensen is die ik ken. Hij is ook één van de weinige raadsleden, die het algemene belang boven het persoonlijke en het partijgebonden belang durft te stellen. Iemand, die niet gemakzuchtig aan de kant blijft staan roeptoeteren, wanneer er lastige afwegingen moeten worden gemaakt. 

Daarom wil ik graag een lans voor René breken. Als u ook maar een heel klein beetje links van het midden denkt te kiezen op 21 maart, doe dat dan op René Driesen. Hij verdient uw steun en alleen dan gaat uw stem niet verloren aan kansloos versnipperde partijtjes, die niks beters te doen hebben dan als oude Muppetmannetjes (-en vrouwtjes) langs de zijlijn te mopperen.  Alleen hij kan het verschil aan de groene en sociale kant van het politieke spectrum maken.

Machiel van der Schoot 

P.S. aan de rechterzijde van de politiek vinden we de SGP. Ik zou hen tekort doen om ze ook niet te noemen als ook een constructieve partij. 

Fotograaf: Rene Driesen