Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

MINERVA Campagne voeren

9 maart 2018 - 20:12  •  Eveline J. Verhoeve  •  reacties

MINERVA Campagne voeren

Alphen aan den Rijn - Zo onder elkaar komt er van alles boven tafel. Tijdens deze campagne dus vooral dat het de afgelopen vier jaar best heel goed ging. Er waren weinig ongenoegens. Er was geen echte tegenstelling tussen oppositie en coalitie.Het was meer met z’n allen zorgen dat veranderingen en de bezuinigingen vanuit de rijksoverheid netjes worden opgevangen door de gemeente. Dat is best goed gelukt. Nee, niet alles ging goed. Ja, er is veel voor verbetering vatbaar.Neemt niet weg dat de dames en heren politici opmerkelijk eensgezind die vier jaar zijn doorgekomen.

En ineens is het ieder voor zich en God voor ons allen.
Dat resulteert dan in positieve campagnes waarin wordt verteld wat de betreffende partij allemaal heeft gepresteerd de afgelopen jaren. Of er wordt een negatieve campagne gevoerd waarin wordt verteld wat iemand anders allemaal verkeerd heeft gedaan.
De beide uitersten zijn wel Nieuw Elan met op haar brochure een hele rits verdiensten en de SP met campagnefilmpjes waarin Jan en Alleman, lees coalitiepartners, van een heleboel slechtheid wordt beschuldigd. Al dan niet terecht.

Een krampachtige rol is weggelegd voor de VVD, die na drieënhalf jaar in de coalitie ineens de tegenpartij is. Dat is des te vreemder omdat de partij al sinds jaar en dag aan het roer staat. En dan ook nog onwennig gedoe met allemaal nieuwe mensen. In de wandelgangen heb ik zelfs over de lijsttrekker horen mompelen: ‘als die haar mond open doet, vliegen de stemmen een andere kant op’. Dan denk ik: achteraan sluiten en niet dringen. Ook de ervaren jongens kletsen hier en daar behoorlijk uit hun nek.

Het grootste probleem is dat mensen lokaal graag willen stemmen op iemand die ze kennen.
Er zijn altijd onbenullen die bekend zijn en er zijn ook altijd interessante bekwame kandidaten waar je niets van ziet en niets van hoort. Dan kan ik maar één ding zeggen: als niemand je kent, krijg je zeker geen stemmen!

Fotograaf: Michou Salt 'n Pepper